TIOR

Camere de copii inspirate si inspirationale

Camera copilului trebuie să fie cât mai imaginativă cu putinţă, aşa încât micuţul tău să poată visa la orice îşi doreşte, să poată creşte cu gânduri colorate şi vesele. Amenajarea camerei copilului ar trebui să fie o activitate plăcută şi uşoară; trebuie să începi cu ideea, să continui cu mobilierul, cu nuanţele, cu modelele şi, încet, încet, să ajungi la tematică şi la decorarea pereţilor şi a tavanului.

 

Dacă într-un articol anterior îţi propuneam să vizionezi una dintre locuinţele tale cu tavan negru şi într-un altul îţi ziceam că în orice cameră poţi dinamiza decorul prin vopsirea unui singur perete într-o culoare distinctă, de data aceasta îţi propunem să mergi cu tematica aleasă pentru camera copilului până... pe pereţi.

 

O cameră ca un mini circ

 

Ca să fie circ ai nevoie de câteva lucruri caracteristice acestuia, dar nu neapărat clovni (ştim că mulţi copii se sperie de clovni). Uită-te şi în galeria foto şi vezi cum au făcut alţii: au asigurat un decor "natural" în care este amenajat circul, decor din care nu poate lipsi cortul circului, pinguinii îndemânatici, animalele de pluş "dresate" şi o trambulină. Este destul de simplu, nu crezi?

 

O cameră ca un univers

 

Mai scriam şi în articole anterioare: este drăguţ să vezi stelele, din când în când, mai ales atunci când sunt desenate sau lipite pe pereţi. Poţi amenaja întreaga cameră aşa încât să dea impresia că vă aflaţi în spaţiu: lustra poate fi Soarele, apoi va trebui să desenezi toate celelalte planete pe tavan şi steluţe pe pereţi şi printre planete; planetele pot fi şi făcute din diferite sfere colorate corespunzător şi agătate de tavan la diferite lungimi. Cel mai probabil patul va fi ori o gaură neagră,  ori o cometă, ori chiar Pământul.

 

O cameră de poveste

 

Nu există copil căruia să nu îi placă poveştile! Sunt diferite tipuri de poveşti ce i-ar putea plăcea, dar nu se poate să nu îi placă poveştile, în general. "Documentează-te" şi află care este povestea preferată a copilului tău sau care este genul preferat (poveşti hazlii, poveşti cu tâlc, fabule, poveşti cu zâne, poveşti de groază etc) şi apoi adaptează datele acumulate pentru decorarea camerei copilului aşa încât să rămână fără cuvinte – a se vedea penultima imagine din galeria foto de mai sus.

 

O cameră cu zâne

 

Fetiţele în special ar fi înnebunite (într-un sens bun) dacă ar avea o astfel de cameră, deci analizează ultima imagine din galerie cu multă atenţie. Totuşi, nu uita că nu toate fetiţele sunt pasionate de poveşti cu zâne şi încântate de tot ce este roz sau sclipitor – mai vezi şi alte articole din categoria de amenajări pentru camera copilului pentru a vedea sugestii pentru fetiţele deosebite.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI