TIOR

Camere cu tematica sportiva pentru copii

Camerele tematice nu se vor demoda niciodată, căci ele sunt reflexia pasiunilor noastre, iar acestea nu se pot demoda. Cum amenajezi o cameră tematică pentru copii? În primul rând, ţii cont de ceea ce îi place lui să facă, ce sport în atrage. În al doilea rând, te orientezi în funcţie de spaţiul disponibil, de oferta pieţei şi de resursele financiar pe care le ai.

 

Nu contează vârsta copilului (dacă e prea mic pentru a alege, alege tu pentru el) şi nici sexul copilului: şi băieţii joacă volei sau balet (sporturi asociate, în general şi în mod greşit, fetelor), şi fetele joacă fotbal, baschet sau tenis. Copiii nu trebuie învăţăţi să facă astfel de discriminări, trebuie evitată crearea de prejudecăţi în mintea pură şi creativă a copiilor. Trecând mai departe, vom discuta puţin despre cum anume poţi decora camera copilului aşa încât să îi imprimi o tematică sportivă.

 

Alege sportul.

 

Nu ar fi tocmai recomandat să faci din camera copilului tău o enciclopedie a sporturilor. În cel mai "rău" caz, dacă ai doi copii care împart camera, o poţi amenaja jumi-juma, însă va trebui să fie relativ simetrică din punctul de vedere al mobilierului ales.

 

Sporturile (dar şi echipele şi jucătorii) sunt foarte diferite. Şi dacă ai de gând sa faci o investiţie considerabilă în amenajarea unei camere tematice pentru copii, atunci va trebui să te gândeşti bine la cum anume amenajezi această cameră.

 

Poţi alege sporturi acvatice sau terestre, de echipă sau individuale, sporturi extreme sau sporturi clasice: ski, bungee jumping, fotbal, echitaţie, baschet, tenis, volei, patinaj, înot, canotaj, hochei, balet (sau un alt tip de dans), baseball... lista sporturilor existente nu s-a încheiat, noi ţi-am dat doar câteva exemple, încercând să îţi deschidem orizonturile şi să te ajutăm să îţi aminteşti cât de multe sporturi se practică în lume.

 

Afişează tablouri, panouri, graffiti potrivite tematicii alese.

 

Cel mai uşor mod de a induce un aer sportiv este cu ajutorul imaginilor afişate într-o cameră. Ai de ales între tablouri (cu picturi, desene, postere sau fotografii), graffiti, panouri şi autocolant – iar dacă îţi vine o altă idee mai bună, nu ai decât să o pui în aplicare. Nu trebuie niciodată să te limitezi la recomandările unor străini.

 

Adaugă mobilier personalizat sau decoraţiuni specifice.

 

Când spunem "mobilier personalizat" te poţi gândi la orice: taburete în formă de mingi, paturi în formă de maşini de Formula1, dulapuri de vestiare în locul dulapurilor clasice, masa de fussball în locul noptierei sau al biroului şi aşa mai departe.

 

În privinţa decoraţiunilor specifice, lucrurile sunt ceva mai simple: ne referim la accesorii precum huse, cuverturi, pernuţe decorative (cu imprimeuri cu temă sportivă sau în formă de mingi), autocolante şi abţibilduri pentru dulapuri şi birou.

 

Amenajează o mini galerie corespunzătoare.

 

Galeria poate cuprinde orice ţi se pare relevant: de la colecţie de cartonaşe cu diferiţi jucători la obiecte cu autografele unor personalităţi din lumea sportivă, la decoraţiuni şi figurine specifice sportului ales, la premii (medalii, trofee, diplome etc) primite de cineva din familia ta sau chiar de copilul tău.

 

Nu ignora caracteristicile principale ale camerei copilului.

 

După ce te-ai gândit la toate acestea, nu uita, atunci când treci la fapte, că pentru copii camera lor are mai multe funcţii, nu numai cea de joacă: aici se odihnesc, aici învaţă. Asigură-i tot confortul necesar acestor activităţi principale şi abia apoi preocupă-te de estetica încăperii.

 

Sursa foto: freshomedecor.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI