TIOR

Camera

Locuinţa ta este foarte modernă şi are şi câteva accente elegante, şi câteva accente vintage? Şi camera copilului tău de ce nu ar fi la fel de chic? Copiii sunt pretenţioşi şi ambiţioşi, mai ales în perioada adolescenţei, însă acest instinct de a fi "la modă" începe să apară din ce în ce mai devreme. Aşadar, uite câteva lucruri care ar ajuta la înfrumuseţarea şi modernizarea camerei copilului fără să fie în mod obligatoriu un proces foarte costisitor.

 

Îndrăzneşte să mizezi pe contrastul clasic: alb-negru.

Dungile albe alternând cu dungile negre sunt o combinaţie clasică. Această combinaţie oferă eleganţă camerei unde este folosită, indiferent că dungile sunt paralele sau în zig-zag. La fel este şi cu formele geometrice alternative în alb şi negru.

 

Aşadar, nu ezita să foloseşti un covoraş sau o draperie în dungi non-colore – şi, cel mai bine, foloseşte ambele accesorii cu imprimeuri asortate, pentru unitate estetică. De asemenea, poţi opta pentru modele pe pereţi (cu vopsea sau autocolant) folosind ambele nonculori.

 

Exploatează o culoare.

 

I-ai descoperit culoarea preferată? Trimite copilul un weekend la bunici şi, în timpul acesta, vopseşte un perete cu această culoare, lipseşte autocolant cu aceeaşi culoare pe piesele masive de mobilier (şifonier, birou etc) şi cumpără şi o cuvertură pentru pat în aceeaşi culoare. Apoi alege piese de mic mobilier în alte culori îndrăzneţe pentru a pune în valoare culoarea favorită a copilului.

 

Aranjează jucăriile ca şi cum ar fi piese de artă.

 

Eliberează unul dintre pereţi reorganizând mobilierul (numai dacă nu ai deja un perete gol în camera copilului) şi fixează pe acest perete câteva rafturi simple. Rafturile pot fi şi colorate, însă acest lucru îl vei stabili tu în funcţie de câte culori sunt deja în cameră şi de cât de jucăuşi sunteţi. Apoi, pe fapturile bine fixate şi lustruite, aşază jucăriile copilului tău (între care poţi strecura şi unele noi) ca şi cum acestea ar fi obiecte de artă şi trebuie conservate în cele mai bune condiţii. Acest lucru nu înseamnă că puiul tău nu se va mai juca cu ele, ci doar că sunt aşezate frumos.

 

Optează pentru o podea în straturi.

 

Foarte multor copii le place să stea mai mult pe jos decât în pat sau pe fotolii. Prin urmare, podeaua trebuie să nu fie rece. Bineînţeles că avem o recomandare pentru acest lucru: aşază pe podea mai multe straturi textile: mochetă, covoraşe de tipuri diferite, mai multe petice de mochetă cu modele diferite, eventual un petic de blană sau de piele de animal (naturală sau, mai bine, artificială). Şi dacă te vei uita în galeria foto vei vedea şi că nu arată rău.

 

Agaţă un leagăn.

 

Un cuib într-un cuib – iată de ce au nevoie uneori copiii. Agaţă în tavan un leagăn sau un balansoar pentru copilul tău (dacă ai mai mulţi copii, s-ar putea să trebuiască să aibă fiecare leagănul lui sau să alegi un leagăn mai mare), un loc în care să se poată retrage şi să stea aşa, ghemuit. Cu toţii simţim nevoie să revenim în poziţia fetusului când suntem supăraţi, iar adolescenţii, care au impresia că nimeni nu îi înţelege, fac lucrul acesta destul de des.

 

Alege imprimeuri moderne, geometrice şi jucăuşe.

 

Joacă-te cu forme şi culori! Pentru un moment, va trebui să laşi copilul tău interior să te ajute să amenajezi camera copilului sau nepotului tău. Şi poţi combina orice culori, orice modele, orice imprimeuri. Dacă nu eşti sigur(ă), atunci încearcă întâi să faci un colaj din imaginile cu obiectele alese pentru decorarea camerei şi modifică numai câte un element, până când totul iese bine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI