TIOR

Camera si copilul cresc impreuna

Amenajarea camerei copilului este o joacă... serioasă. Trebuie să recalculezi des bugetul, să te documentezi bine şi să iei în considerare eventualele schimbări ce vor apărea în timp. Spunem de "schimbări ce vor apărea în timp", iar tu ştii deja că, din momentul în care ai un copil, este bine să îi amenajezi o cameră a lui – chiar şi când copilul este bebeluş este bine să aibă camera lui.

 

Pentru că bebeluşul nu va rămâne bebeluş, nu trebuie să investeşti foarte mult în mobilierul specific bebeluşilor. Totuşi, dacă ai nevoie de sugestii pentru camera bebeluşului poţi găsi mai multe idei aici. Iar ca să ştii cum să adaptezi camera bebeluşului la nevoile copilului tău pe măsură ce creşte, citeşte cu atenţia articolul de faţă.

 

Investeşte în mobilier de durată.

 

Dacă ai un singur copil, alege mobilier pe care să îl poţi adapta vârstei copilului tău. După ce creşte cât să îi schimbi pătuţul de bebeluşi cu zăbrele într-un pătuţ simplu pentru copii, ai putea să alegi un pat normal pentru o persoană căci copii cresc văzând cu ochii şi nu are rost să cumperi câte un pat pe an pentru că "i-a rămas mic". De asemenea, dulapurile şi noptierele sunt piese de mobilier în care poţi investi – cu cât ţin mai mult, cu atât mai bine.

 

Optează pentru mobilier multifuncţional.

 

Despre mobilierul multifuncţional am mai discutat şi cu alte ocazii, aşa că ar trebui să ştii deja că este recomandat pentru orice cameră din orice casă. În camera copilului, piesa de mobilier multifuncţională poate fi o comodă cu sertare şi boxe care să se transforme, la nevoie, în măsuţă de schimbat scutecele. Când copilul creşte, o astfel de piesă poate fi transformată, cu puţină îndemânare, în birou – totuşi, nu grăbi conversia dacă aştepţi sau îţi doreşti încă un copil.

 

Cele mai costisitoare elemente să fie neutre.

 

Cel mai mult, în camera unui copil, vei investi în mobilier şi corpuri de iluminat. Alege aceste obiecte cât mai simple, aşa încât, odată cu trecerea timpului, să le poţi personaliza potrivit vârstei şi preferinţelor copilului tău. Este important ca mobilierul şi corpurile de iluminat să fie de calitate, pentru a rezista în timp, însă aspectul acestora poate fi modelat de-a lungul anilor.

 

Pentru personalizarea mobilierului, poţi folosi huse, autocolant şi chiar şi vopsea. În cazul patului, este mult mai uşor să adaptezi lenjeria pentru pat decât să schimbi patul cu totul, nu crezi? Apoi, poţi modifica periodic aspectul camerei copilului şi prin a schimba culoarea pereţilor sau ornamentele pentru pereţi: tablouri, abţibilduri şi diferite alte ornamente handmade (poate chiar din cele lucrate împreună de părinţi şi copii sau de fraţi).

 

Cum şi când schimbi accesoriile din cameră?

 

Raportează-te întotdeauna la copilul sau copiii pentru care amenajezi camera. Accesorii înseamnă perdele, covoare, cuverturi, dar şi restul ornamentelor pentru pereţi şi piesele de mobilier. De exemplu, dacă la început rafturile acelea din camera copilului vor fi pline de jucării, în timp jucăriile se vor împuţina şi vor fi înlocuite cu premii, diplome, rame foto şi cărţi, posterul mare cu Tom&Jerry s-ar putea să fie şi el schimbat cu un graffiti cu Naruto şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI