Camera pentru bebe

26-06-2015 / Blog amenajari camera copii

Amenajarea camerei pentru un copil poate deveni foarte costisitoare dacă trebuie să îi cumperi decoraţiuni şi mobilier nou în fiecare an. Mai bine amenajezi camera copilului în aşa fel încât să o poţi transforma puţin câte puţin de fiecare dată când este nevoie. Iar dacă plănuieşti să ai mai mulţi copii şi nu ştii încă ce sex va avea primul copil... sau al doilea... atunci arr trebui ca următoarele sugestii să fie foarte utile.

 

Foloseşte-te de modelele clasice.

 

Modelele clasice sunt dungi şi buline: bulinele pot fi oricât de colorate şi de jucăuşe vrei tu să fie, însă dungile trebuie să fie groase şi bine calculate – ori drepte şi paralele, ori în zigzag, dar tot aliniate frumos. Modelele clasice îţi vor permite să foloseşti ulterior mai multe tipuri de decoraţiuni, iar avantajul cel mai important este că acestea sunt unisex şi că nu se vor demoda niciodată.

 

Alege mobilier ajustabil.

 

Cel mai important element din dormitorul unui copil, elementul care apare în casă înaintea copilului şi va exista mereu, este patul. Acesta ar trebui să poată fi modificat, pentru a creşte o dată cu bebeluşul, iar abia apoi, după ce micuţul nu va mai avea nevoie de un pat cu grilaj, să îi poţi lua un pat simplu, dar chiar şi acela un pic mai mare: chiar dacă salteaua o vei schimba la câţiva ani, structura patului trebuie să fie una rezistentă, iar patul în sine trebuie să fie unul încăpător.

 

Orientează-te către culorile neutre.

 

Încearcă să eviţi rozul şi albastrul foarte intens. Toate celelalte culori sunt permise atunci când amenajezi camera unui copil şi nu cunoşti sexul sau când aştepţi mai mulţi copii, care pot fi de sex diferit.

 

Poţi utiliza chiar şi elemente de decor roz sau albastre, însă ideal ar fi atunci când utilizezi aceste culori să le combini cu multe altele, în diferite nuanţe şi intensităţi. Cel mai adesea, însă, este mai uşor să alegi culori neutre pentru elementele care ocupă mai mult loc într-o cameră care nu ştii cui va aparţine: nuanţe diferite de gri, de maro, de beg, de auriu şi de argintiu, pe care le poţi „condimenta” cu decoraţiuni mărunte verzi, galbene sau multicolore.

 

Alege jucării... unisex.

 

Dacă decoraţiunile trebuie să fie şi pentru fetiţe, şi pentru băieţei, atunci şi jucăriile trebuie să fie la fel: de exemplu, ursuleţii de pluş sunt cei mai buni prieteni ai copiilor de toate vârstele, indiferent că sunt băieţei sau fetiţe. În aceeaşi situaţie sunt şi personajele clasice de desene animate: Mickey Mouse, Dumbo, Pluto, Duffy Duck, Donald Duck şi aşa mai departe. Succes!

 

Pentru mai multe idei pentru amenajarea unei camere pentru copii, click aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.