TIOR

Camera celui mai mic membru al familiei (I)

Începuturile pot fi frumoase, dar uneori dificile. Prin acest articol încercăm să facem mai ușor procesul de amenajare a camerei pentru copii. Acea perioadă a vieții, alături de simbolul dragostei dintre părinți, copilul, trebuie să beneficieze de tot sprijinul pentru decorarea adecvată a camerei celui mai mic membru al familiei.


În astfel de momente emoționante, camera pentru copii trebuie amenajată în prealabil. Și de unde să te inspiri dacă nu din galeria foto pe care ți-am pus-o la dispoziție. Ideile decorative vor satisface atât nevoile copiilor, cât și cele ale părinților.


Totul pregătit?


Pentru copii camera lor este locul de odihnă și de joacă atâta vreme cât vârsta le permite. În schimb, pentru părinți, camera copiilor este locul de refugiu în care își pot ocroti micuții în timp ce dorm. De aceea, este înțelept ca înainte de a te lăsa copleșit de emoțiile venirii pe lume a copilului, asigură-te că ai pregătit întru-totul camera pentru aceștia.


Pentru copii și părinți


Linii de design curate, mobilier confortabil, toate îmbrăcate într-o atmosferă caldă și primitoare. Astfel poate fi descrisă o cameră pentru copii amenajată într-un stil contemporan. Așa cum am stabilit anterior, această cameră are o dublă funcționalitate, adresându-se atât celor mici, cât și părinților deopotrivă. Pătuțuri ergonomice pentru cei mici și fotolii relaxante pentru cei mari.


Fundal neutru


Suntem obișnuiți cu roz și bleu în camerele pentru copii, însă un fundal neutru ne oferă posibilitatea folosirii unei altfel de combinații de culori. Paleta cromatică recomandată pentru camera celor mici nu este dintre cele restrictive, din contră, ne permite libertatea alegerii diferitelor nuanțe de culori. În plus, luminozitatea anumitor culori se potrivește unui fundal neutru.


Accesorii pentru decor


Pe lângă alegerea diversității din punct de vedere cromatic, paleta texturilor aduce o altfel de stare de spirit în camera pentru copii. Accesorii precum un covor tricotat, din blană de oaie sau multicolor sunt doar câteva dintre ideile pe care le poți pune în practică. De asemenea, acestea contribuie la definirea formelor și dimensiunilor ce se regăsesc în încăpere. Obiectele luminose folosite pe suprafața pereților contribuie la dinamizarea întregului design al camerei pentru copii.


Mobilier multifuncțional


În camera pentru copii, cel mai potrivit tip de mobilier este cel care nu ocupă foarte mult spațiu. Ca în orice încăpere, ne dorim ca ideile de amenajare folosite să ne creeze impresia unui spațiu generos. De asemenea, un mobilier optim trebuie să prezinte siguranță și mai ales un confort sporit pentru cei mici. Miza oricărui părinte este ca la sfârșitul zilei fiecare lucrușor să aibă locul bine stabilit. Asta înseamnă că spațiile de depozitare sunt nelipsite în camera pentru copii.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI