TIOR

Are mama doua fetite frumusele foc!

Cum amenajezi camera pentru copii, dacă ai două fetițe? Trebuie să respecți personalitatea fiecăreia și să nu discriminezi niciuna în același timp. Pășește cu grijă și gândește totul timp, astfel încât să fie o cameră echilibrată – mai ales cât sunt încă mici, au nevoie de un spațiu bine amenajat. 
 
Este foarte important să îți cunoști foarte bine copiii și să le respecți preferințele înainte de a începe decorarea camerei copiilor: preferințe cromatice, stil de abordare, grad de socializare etc. Încearcă să nu le desparți (nu înainte de adolescență), ci să le înveți să crească împreună și să se ajute reciproc. 
 
Camera în oglindă 
 
Simetria perfectă are cele mai multe șanse să fie soluția pentru evitarea războaielor civile dintre cele  două fetițe: paturi identice, pături identice, perne identice, birouri identice etc.
 
Eventual, la cerere, jumătățile pot fi în culori diferite, astfel încât să nu fie niciodată încurcate între ele. De aceea, este bine să vorbești cu micuțele tale înainte de a începe decorarea camerei lor. Încearcă să nu îi iei uneia mai multe lucruri sau mai costisitoare, pentru a nu alimenta invidia dintre copii – până la urmă, sloganul francezilor nu este deloc rău: egalitatea și fraternitatea sunt valori ce merg mână-n mână. 
 
Două surioare și un pat 
 
Dacă micuțele sunt aproapiate de vârstă și se înțeleg bine împreună, poți lua un singur pat mai mare pentru camera lor, pentru ca apoi camera să fie divizată în 2 de acesta: fiecare fetiță trebuie să aibă propriul dulăpior cu haine, propriile rafturi cu jucării și propriul birou. 
 
Totuși, camera poate fi organizată și pe zone, nu neapărat în funcție de posesorul spațiului: dacă reușești să le faci să își împartă averile și spațiul, atunci poți încerca să amenajezi o zonă pentru teme, un mini dressing dublu și un mică zonă comună pentru joacă. 
 
O cameră decupată 
 
Fiecare fetiță va avea colțul ei, astfel încât să îi fie respectată intimitatea fiecăreia. În aceeași cameră, așează două paturi, care să nu fie nici suprapuse, nici paralele, nici intersectate. 
 
Poți împărți camera în două cu ajutorul unei biblioteci, al unui perete fals decupat în centru sau al unei draperii. Fiecare fetiță va avea câte un pat, un birou, un dulap pentru haine și o oglindă. 
 
În fiecare jumătate vei improviza și câte un altar al celei mai mari pasiuni a fiecărei fetițe: desen, muzică, dans, geografie, istorie, sport etc. 
 
Câți ca voi! 
 
Îți amintești poezia cu pițigoiul care strigă "câți ca voi, câți ca voi!"? Acea poezie este despre copii: dacă alegi să amenajezi o cameră pentru doi copii (indiferent că sunteți fetițe, băieței sau o fetiță și un băiețel), se vor bate pe locul de deasupra, convinși fiind după ce rămâne fiecare cu locul său că locul celuilalt e mai bun. 
 
Va trebui să adaptezi toate celelalte piese de mobilier pentru patul supraetajat: noptiere, veioze, rafturile cu jucăria și cartea pentru înainte de culcare. De asemenea, va trebui să te asiguri că fetița care doarme sus nu va cădea din pat: instalează-i grilajul pentru protecție sau, măcar, asigură-te că jos o așteaptă o grămadă mare de perne moi. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI