TIOR

Amenajari interioare adaptate aparitiei unui pui de om in familie

Copiii apar la un moment dat în viaţa oricui. Chiar dacă nu vor fi copiii dumneavoastră, vor fi nepoţii care vin în vizită sau copiii prietenilor dumneavoastră, iar aceştia au nevoie de obiecte pe măsura lor.

 

Alegeţi şi mobilier pentru pitic

 

Dacă fiecare membru are locul său la masă, cel mic are şi el nevoie de un scăunel al lui – unul care să aibă trepte şi spătar şi să fie puţin mai înalt decât scaunele pentru „oamenii mari”. Acest lucru este valabil şi pentru patul juniorului – fie va fi un pat din cele îngrădite pentru bebeluşi, fie un pat pitic, pentru pitici.

 

În living, micuţul ar trebui să aibă un mic loc de joacă, astfel încât să fie în raza dumneavoastră de vizibilitate şi când aveţi musafiri, şi când vă uitaţi la film, şi când lucraţi de acasă. Cel mic trebuie întotdeauna să simtă că-şi are locul în casa dumneavoastră – astfel îi veţi spori încrederea în sine şi veţi bune bazele unei relaţii sănătoase.

 

Chiar şi la baie are nevoie de câteva ajustări. De exemplu, veţi avea nevoie de acel colac care se pune deasupra celui obişnuit, astfel încât cel mic să nu se teamă că domnul WC îl va înghiţi, iar chiuveta trebuie să fie cât mai accesibilă, încât să îşi poată spăla mânuţele şi dinţişorii uşor şi fără a umple toată baia de apă.

 

Adăugaţi o mică bizarerie

 

Întotdeauna cei mici sunt puşi pe şotii, aşa că mai bine vă pregătiţi locuinţa pentru năzdrăvăniile celui mic. Una dintre cele mai mari plăceri ale copiilor este să deseneze pe pereţi, prin urmare sacrificaţi un perete pe care să îl lăsaţi alb şi unde să poată colora în voie, un locşor ce poate fi revopsit cu uşurinţă, aşezaţi o tablă de scris şi cretă lângă biroul dumneavoastră sau în bucătărie pentru a-i da impresia că lucraţi împreună, pregătiţi patul cu o saltea rezistentă, pe care să poată ţopăi pe săturate înainte de culcare.

 

De asemenea, dacă spaţiul vă permite, puteţi suspenda în camera lui o casă în miniatură, unde să poată urca pe o scară de sfoară sau pe un perete de escaladări şi de unde să poată coborî printr-un topogan.

 

Amenajări cu simţul umorului

 

Primele desene animate ne vor marca, probabil, toată viaţa. Aşadar, când amenajaţi o locuinţă unde vor pătrunde, la un moment dat copii, dacă doriţi să se simtă bine şi să le placă mediul în care îi primiţi, va trebui să profitaţi la maximum de simţul umorului.

 

Întotdeauna trebuie să existe ceva neprevăzut, ceva amuzant şi inedit. De exemplu, stele fluorescente pe tavanul din baie sau din dormitorul copilului, autocolant cu şoricei pe trepte, autocolant cu urme de paşi prin casă, desene murale cu marţieni – şi ideile pot continua mult şi bine.

 

Calm şi relaxare asigurate

 

Nu lăsaţi la îndemână obiecte de se pot strica, mai ales dacă au valoare sentimentală sau valoare... economică. În locuinţa dumneavoastră toată lumea trebuie să se poată relaxa: şi dumneavoastră (evitând purtarea de grijă obiectelor), şi cei mici care mişună prin toată casa şi întâmpină culori vesele, materiale şi texturi prietenoase, suprafeţe fine şi nu prea ascuţite.

 

Exprimarea aprecierii

 

Piticii au tendinţa să îşi deseneze afecţiunea: dacă primiţi un desen proaspăt de la cel mic, fiţi sigur că acolo a desenat ceea ce îi place lui cel mai mult – la fel se întâmplă şi în cazul compunerilor, al colajelor şi al figurinelor din plastilină. Încercaţi să îi expuneţi cât mai mult lucrările şi îi păstraţi cât mai multe dintre acestea, cu siguranţă va fi cel puţin încântat când îi veţi arăta colecţia în ziua majoratului sau în ziua nunţii.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI