Amenajarea camerei pentru un baiat

18-01-2015 / Blog amenajari camera copii

Aşa cum probabil ştii deja, băieţii sunt mai puţin pretenţioşi decât fetele, chiar dacă există şi excepţii. Cum amenajezi camera unui băiat? Din momentul în care copilul tău nu mai este bebeluş, trebuie să pregăteşti mediul în care acesta va creşte luând în considerare nevoile unui copil (loc de somn, loc de joacă, loc de studiu, intimitate, sentimentul de siguranţă etc), precum şi preferinţele şi pasiunile acestuia.

 

Ce fel de pat? Câte paturi?

 

În funcţie de numărul de copii şi de cât de mult le plac copiilor tăi petrecerile în pijamale, vei pune mai multe paturi sau mai puţine, dar mai mari. Ideal ar fi ca fiecare copil să aibă patul lui, iar prietenii copiilor, dacă vor rămâne peste noapte, vor dormi fie în pat cu băieţeii tăi, fie în paturi suprapuse sau în saci de dormit.

 

Apoi, va trebui să te asiguri că ai suficiente pijămăluţe (să le dai de schimb, în cazul în care nu au), pături şi pernuţe, pentru a asigura confortul tuturor copiilor, dar mai ales pentru a le schimba din când în când pe cele pe care le foloseşti când aşterni patul copilului tău, pentru a evita monotonia şi a crea un mediu energic, distractiv şi relaxant.

 

Ce culori alegi?

 

Paleta cromatică din camera copilului tău depinde cel mai mult de gusturile celui mic şi poate combina mai multe culori: portocaliu şi verde, albastru şi roşu, galben şi verde, galben şi albastru şi aşa mai departe.

Lasă imaginile din galeria foto să te inspire în această privinţă. În acelaşi timp, ia în calcul amenajarea unei camere tematice pentru cel mic şi, în acest caz, tema aleasă pentru amenajarea camerei copiilor va fi cea care va influenţa întregul decor, forma patului, accesoriile alese, numărul şi forma decoraţiunilor şi, desigur, paleta cromatică.

 

Ce preferinţe are micuţul tău? Şi cât de mic este copilul tău?

 

Este preşcolar? Este şcolar? Este adolescent? Bineînţeles că dormitorul băiatului tău trebuie adaptat nevoilor fiecărei vârste şi trebuie să permită copilului (nu-i aşa că, indiferent de vârstă, tot copilul tău va rămâne?) să se dezvolte armonios atât fizic, cât şi emoţional şi psihic.

 

Atunci când amenajezi camera copilului, trebuie să te gândeşti că cel mic este în continuă creştere şi că nu mai dă înapoi. De aceea, trebuie să te gândeşti la o cameră care să poate creşte odată cu băiatul tău, aşa cum recomandam şi într-un articol ceva mai vechi.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.