TIOR

Amenajarea camerei pentru adolescente

Amenajarea unei camere pentru un adolescent este o misiune dificilă, pentru că vârsta adolescenţei este cea mai complexă şi este momentul când copiii îşi schimbă preferinţele şi perspectiva dintr-un moment în altul. Datoria ta, ca omul mare al casei care va amenaja o cameră pentru un adolescent, este să găseşti acele elemente care sunt pilonii personalităţii adolescentului.

 

Cât despre amenajarea camerei pentru o fată la vârsta adolescenţei... aceasta este o activitate care necesită multă atenţie şi sensibilitate, ambele direcţionate către fata adolescentă pentru care urmează să decorezi camera. Sunt câteva elemente cărora trebuie să le acorzi mai multă atenţie...

 

A trecut vremea zânelor.

 

Obişnuieşte-te cu ideea că această fată a trecut de vremea când şi-o dorea pe Tinkerbell desenată pe pereţi şi pe Belle zâmbindu-i de pe lustră. Chiar dacă adolescenta va păstra o mascotă a copilăriei (asigură-te că păstrezi tu pentru ea suvenirurile cele mai importante, dacă ea ar vrea să le arunce), fata aceasta creşte şi îşi va dori decoraţiuni potrivite vârstei sale sau potrivite persoanei care vrea să devină.

 

Fetiţa începe să devină domnişoară.

 

Fetiţa începe să devină domnişoară, într-adevăr. Aşadar, va avea nevoie de o oglindă în cameră, pentru a se analiza şi a-şi vedea transformările, dar şi pentru a încerca diferite tehnici de machiaj şi diferite stiluri de ţinute. De asemenea, s-ar putea să îşi dorească o măsuţă de toaletă şi un paravan de tipul panourilor shoji în spatele căruia să îşi schimbe ţinutele. Dressing-ul este o altă posibilă dorinţă. Iată, ai aici câteva lucruri la care să te aştepţi... dar ţine cont că sunt numai câteva.

 

Arta vorbeşte pentru sine, dar şi pentru alţii.

 

Piesele de artă nu pot lipsi, căci aceasta spune povestea individului, o poveste pe care fiecare privitor o va citi altcumva. Ajută-ţi fata să aleagă tabloul potrivit, oferă-i o cât mai largă perspectivă muzicală, pentru a face alegeri informate a stilului pe care şi-l formează, ajut-o să încerce exprimarea prin diferite tipuri de artă sau diferite sporturi. Aceste tipuri de activităţi sunt importante în adolescenţă.

 

Interesele se definesc în adolescenţă.

 

Trebuie să fii foarte sensibil(ă) la preferinţele şi interesele adolescentei pentru care amenajezi camera aceasta; ideal ar fi să găseşti cele mai flexibile piese de mobilier şi decoraţiuni, obiecte care să se potrivească mai multor arii de activitate.

 

Pentru că interesele şi pasiunile se definesc în adolescenţă, este posibil ca fata ta să vrea şi să încerce mai multe arii de activitate. Asigură-te că are toate mijloacele pentru a-şi descoperi talentele şi pentru a-şi dezvolta abilitatea de a se descurca şi singură şi responsabilitatea.

 

Lumina este esenţială.

 

Ca în fiecare cameră, de altfel, lumina joacă un rol foarte important. În camera unei fete adolescente, corpurile de iluminat trebuie să fie concentrate în special asupra a trei zone: zona de studiu, măsuţa de toaletă şi dressing-ul (chiar dacă acesta este numai un şifonier ce nu va scăpa nepersonalizat).

 

Sursa foto: urbanhomez.com, decoist.com, betterdeco.blogspot.com, hgtv.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI