Amenajarea camerei copilului – Primii pasi

28-05-2013 / Blog amenajari camera copii

Primele imagini, primele culori pe care le percepem ne afectează, vrând-nevrând, personalitatea. Aşadar, camera nou-născutului dumneavoastră trebuie să fie una cât mai zen, astfel încât micuţul să crească armonios şi să fie mereu înclinat spre găsirea păcii interioare: o bună stare de spirit şi echilibrul interior îl vor ajuta să îşi pună ordine în emoţii şi idei şi, astfel, să facă întotdeauna alegerile cele mai bune.

 

Adesea, este nevoie de amenajari interioare atunci cand apare un nou membru la familiei. Iata cateva idei pentru pregatirea camerei perfecte pentru noul-născut.

 

Zugrăviţi pereţii camerei în pasteluri: roz deschis, bleu, verde deschis, galben deschis. Sunt culori vesele, dar nu trebuie să fie în nuanţe puternice pentru a nu obosi ochii copilului.

 

O idee simpatică ar fi să îi zugrăviţi tavanul în bleu şi să pictaţi pe el norişori albi. Printre nori puteţi lipi apoi stele fosforescente, care se vor încărca în timpul zilei şi vor străluci până când copilul adoarme.

 

Pătuţul pune-ţi-l cât mai aproape de fereastră, dar nu sub aceasta, ci într-un lateral, astfel încât să se simtă protejat, dar să poată privi cerul, să vadă păsărelele care îi vor cânta în zori şi să simtă răcoarea dimineţii atunci când îi aerisiţi camera.

 

Nu este nevoie să îi încărcaţi camera cu mobilă, însă puteţi alege un dulap cu o lucrătură cât mai fină, unde să ţineţi scutecele, prosoapele, păturile şi hainele copilului, astfel încât să fie la îndemână atunci când aveţi nevoie de ele.

 

În apropierea pătuţului trebuie să existe un fotoliu confortabil, eventual unul din cele pe arcuri sau pe şină, care se leagănă şi o lampă înaltă în spatele acestuia. Trebuie să petreceţi mult timp cu şi lângă copilul dumneavoastră în această perioadă, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la confort. În faţa fotoliului puteţi aşeza un taburet jos, tapisat, pe care să vă aşezaţi picioarele. Nu ar strica dacă cele două piese de mobilier (fotoliul şi taburetul) ar fi asortate.

 

Nu uitaţi că trebuie ca această cameră să fie călduroasă şi primitoare. Folosiţi perdele subţiri, diafane, pentru a permite luminii naturale să intre în cameră şi nu uitaţi de pardoseală: parchet şi covor. În privinţa covorului recomandarea este ca acesta să acopere întreaga suprafaţă şi să aibă un colorit vesel.

 

Nu în ultimul rând, accesorizaţi camera în funcţie de sexul copilului şi de genul de educaţie şi de pasiuni pe care vreţi să i le induceţi: puteţi folosi boxe mici care să difuzeze muzică simfonică, clasică sau jazz în surdină (studiile au arătat că genul acesta de muzică stimulează inteligenţa copiilor la cele mai fragede vârste), tablouri cu etapele sarcinii, jucării mari de pluş (atenţie la componentele acestora: copilul trebuie să nu poată găsi ceva ce poate ingurgita).

 

Surse foto: tlc.howstuffworks.com, freshome, hgtv.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.