Veselie si culoare in bucatarie

04-09-2014 / Blog amenajari bucatarii

Îţi place să găteşti? Excelent! Dar trebuie să îţi placă şi spaţiul în care găteşti. Amenajarea bucătăriei poate fi influenţată de diferite stiluri, însă, la final, totul depinde de personalitatea şi gusturile tale. Ia în considerare şi amenajarea unei bucătării colorate, cu elemente de decor haios şi, poate, contraste şi jocuri de lumini.

 

O singură culoare, dar puternică

 

Prima imagine este reprezentativă în această privinţă: alege mobilierul într-o singură culoare, însă una puternică. Desigur, vei avea nevoie şi de culori care să tempereze culoarea aceea intensă, indiferent că este roşu (ca în prima imagine din galerie) sau o altă culoare: pereţi albi, accesorii din lemn, piese de mic mobilier negre etc.

 

Jumi neutru, juma color

 

Poţi renunţa la non-culori, dar atunci nu te vei putea lipsi de culorile neutre. Acesta nu este un lucru rău, căci un crem sau un bej foarte deschis, pot compensa lipsa albului, iar un maro mahon sau un kaki foarte închis pot la fel de bine să închidă cromatica unei camere în locul negrului. În plus, culorile neutre se potrivesc cu orice culoare, fie ea primară ori secundară: roşu, albastru, galben, verde, portocaliu sau violet.

 

Multicolor, dar cu limite

 

Întotdeauna ai şi varianta cu mai multe culori, însă în bucătărie este bine să nu alegi o paletă cromatică foarte diverisificată. Recomandarea generală este să alegi o singură culoare principală care să-ţi servească drept reper, iar elementele din bucătărie să aibă toate culori ce pot fi văzute ca tente sau nuanţe ale aceleiaşi culori. Uită-te la a treia poză pentru a înţelege mai bine ce spunem noi aici.

 

Negru, dar nu de tot

 

Cel mai uşor este să mergi, în amenajările inteiroare, indiferent pentru ce cameră, pe combinaţia alb-negru (fie şi gri). Totuşi, nu poţi amenaja o cameră întreagă în alb şi negru şi să mai ai pretenţia să îţi mai şi placă să găteşti aici sau să dejunezi. Aşadar, va trebui să adaugi un element colorat. Uite cât de bine arată cele două scaune de un galben intens într-o bucătărie cu mobilier negru!

 

Şi ce-i haios?

 

Amenajarea bucătăriei poate fi cel mai banal lucru pe care îl faci, că doar nu alegi decât nişte dulapuri, un aragaz şi un frigider. Totuşi, pe cât poate fi de banală o bucătărie, pe atât poate fi de jucăuşă şi de haioasă: poţi scrie meniul pe o tablă, poţi alege ca un perete să aibă o folie din metal ca "protecţie", iar aceasta să fie plină de magneţi coloraţi sau poţi alege două seturi de corpuri de iluminat: unele cu lumină albă şi unele cu lumină colorată.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.