TIOR

Tu unde iei micul dejun?

De ce nu ai avea un loc special amenajat pentru luarea micului dejun acasă la tine? I-ai putea da chiar şi un aer de bistro, pentru a amenaja un spaţiu simplu, fără formalităţi. De ce să mergi să bei cafeaua în oraş când poţi face acest lucru în confortul propriei locuinţe? Amenajează un colţ plăcut pentru servirea micului dejun şi a cafelei, de unul singur sau alături de prieteni, pentru dimineţi mai uşoare şi mai plăcute. 

 

Caută scaune cu un design deosebit.

 

Aşa cum poţi vedea şi în imaginile din galeria foto, se recomandă folosirea unor scaune cu un design cât mai simplu, dar şi cât mai puţin banal. Nu se vor alege scaunele cele mai confortabile, care să îndemne la un program prelungit de leneveală, ci unele suficient de dure încât să te facă să îţi doreşti să te mişti de acolo după ce ai luat masa, deşi în timpul dejunării trebuie să stai bine. Trebuie să încerci mai multe tipuri de scaune până găseşti modelul potrivit.

 

Alege câteva accente colorate pentru vitalizarea zonei.

 

În ultima vreme se mizează pe amenajarea bucătăriei şi, în general, a zonelor comune (hol, baie, balcon etc) în culori neutre, aşa încât să se creeze un decor cât mai uşor de plăcut pentru toţi cei ai casei: să fie şi culori deschise, şi culori închise, dar nimic prea intens. Totuşi, este recomandat să existe ici, colo, câte un punct de culoare: poate este un ghiveci cu plante naturale în el, o vază cu flori proaspete, o lustră colorată sau un set de borcănele pentru diferite condimente, dar ceva colorat trebuie să fie acolo!

 

Nu uita că micul dejun este cea mai importantă masă, cea care trebuie să îţi dea energie pentru tot restul zilei. Iar energia nu se ia numai din alimentaţie, ci şi din ceea ce te înconjoară: ceea ce vezi, ceea ce auzi, mirosurile pe care le simţi şi aşa mai departe.

 

Foloseşte-te de pervazuri sau tejghele.

 

Pentru a amenaja un colţ separat pentru servirea micului dejun, te poţi servi de pervazurile suficient de late încât să ai loc să te aşezi acolo şi să-ţi serveşti gustarea de dimineaţă, ceaiul verde şi să priveşti afară pentru a şti starea meteo fără a porni televizorul sau aplicaţiile pentru telefon.

 

Îţi poţi oferi mai multe variante.

 

Mai ales că vine primăvara, s-ar putea să îţi doreşti să te asiguri că ai trusa pentru picnic pregătită pentru o dimineaţă deosebită. Tacâmurile să fie curăţate, lustruite şi aşezate în suportul lor, farfuriile (de unică folosinţă sau nu) să fie şi ele în trusă, alături de şerveţele, pahare de unică folosinţă, sare, piper şi caserole în care vei aşeza cu grijă alimentele de servit. Să nu uiţi termosul, indiferent că este cu ceai, cu limonadă sau cafea!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI