TIOR

Tendinte de amenajare a bucatariei pentru 2014 - partea I

E drept, anul a început de aproape 3 luni, iar noi nu ţi-am spus nimic despre tendinţele de anul acesta. Iată tendinţele pentru amenajarea bucătăriei anul acesta. Cu rugămintea ca pe viitor să ne atragi atenţia dacă nu suntem atenţi (o poţi face şi cu un simplu mesaj pe Facebook), îţi vom povesti astăzi despre ce se poartă anul acesta în bucătărie... în afară de şorţ şi pălărie de bucătar.

 

Stilul industrial arată bine.

 

Stilul industrial presupune foarte multă eficienţă în bucătărie, precum şi o dominanţă a culorilor metalice sau chiar a materialelor metalice şi, deci, modele relativ simple ale mobilierului. Dacă mobilierul este din lemn, este recomandat să îl vopseşti în aşa fel încât să se asorteze cu electronicele şi electrocasnicele în culori sidefate.

 

Poţi alege nuanţe reci (argintiu) sau nuanţe calde (bronz, cărămiziu sidefat, auriu etc), dar le poţi şi combina. Totuşi, în cazul în care îţi doreşti să le combini, va trebui să ai extrem de multă grijă: deşi nu este recomandat să porţi în acelaşi timp aur şi argint, diferitele nuanţe ale acestora se pot îmbina frumos dacă alegi ornamentele, proporţiile şi nuanţele potrivite.

 

Materialele naturale sunt pe val.

 

Pereţii placaţi cu materiale naturale sunt în tendinţe: mai ales cei care sunt placaţi cu piatră naturală sau cei îmbrăcaţi cu lambriuri. De asemenea, placările cu cărămidă sunt la mare căutare anul acesta: ajută la crearea acelei atmosfere familiale, primitoare, şi dă, în acelaşi timp, impresia unui spaţiu modern.

 

Chiuvetele mici, pe colţ, te ajută să economiseşti spaţiu.

 

Nu-i aşa că întotdeauna colţurile sunt cele mai greu de mobilat şi/ sau utilat? Această problemă s-ar putea rezolva uşor cu ajutorul unei chiuvete montate într-unul din colţuril. De o parte şi de alta aşază dulapuri drepte, lipite de ea, locuri ce vor servi pentru a strânge vasele de spălat fără a aglomera zona de lucru.

 

Poţi încerca să alegi o chiuvetă sau o baterie deosebită, aşa cum îţi povesteam într-un alt articol de-al nostru.

 

Rafturile deschise te ajută să lucrezi mai repede.

 

Mai ales dacă ai o veselă cu care te mândreşti şi vrei să o arăţi tuturor cât de frumoasă este sau dacă găteşti întotdeauna pe fugă şi nu ai timp să mai şi deschizi şi închizi uşile dulapurilor clasice din bucătărie, dulapurile deschise (care seamănă, mai degrabă, cu o "gaşcă" de rafturi decât cu un dulap) se pot dovedi ajutoare de încredere.

 

Simplitatea va fi întotdeauna la modă.

 

Alege faianţă, gresie şi mobilier simplu pentru amenajarea bucătăriei, eventual în numai două, trei nuanţe. Lipsa modelelor şi a imprimeurilor, precum şi formele simple, fără forme în relief, fără gravuri, ajută la crearea unui spaţiu simplu, senin, chiar zen am putea spune, nu-i aşa?

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI