TIOR

Tendinte de amenajare a bucatariei pentru 2014 – partea a II-a

Pentru că am început să îţi povestim despre tendinţele de amenajarea bucătăriilor, trebuie să încheiem subiectul cu sugestii privind culorile din bucătărie. Şi când alegi culorile mobilierului şi ale finisajelor, precum şi ale accesoriilor şi tipul veiozelor sau aplicelor trebuie să te gândeşti la cum se vor potrivi împreună, care va fi atmosfera creată, dar şi să îndrăzneşti să alegi ornamente sau culori care ies din câmpul banalităţii.

 

Un strop de culoare este bine-venit de o bucătărie nouă...

 

...şi chiar într-o bucătărie veche ce trebuie împrospătată. Nu este necesar să zugrăveşti toţi pereţii în culori trăznite, nici să alegi finisaje în nuanţele curcubeului (decât dacă aceasta îţi este dorinţa, caz în care oricum nu ne putem opune).

 

Pentru acest "strop de culoare" este de ajuns să alegi un autocolant colorat pentru unul dintre dulapuri, să îl vopseşti sau să îţi servească drept suprafaţă pentru grafitti.

 

O altă sugestie ar fi alegerea unui mozaic pentru decorarea porţiunii de perete rămasă între dulapurile de jos şi cele suspendate, iar acesta poate fi bicolor sau multicolor, poate fi din plăcuţe egale sau din plăcuţe de diferite dimensiuni (poate fi chiar şi improvizat, din plăcuţe de faianţă de forme şi cu modele diferite).

 

Alege aplice, nu orice corpuri de iluminat.

 

Ne-am obişnuit cu lustrele şi candelabrele, căci au fost prezente în toată copilăria noastră. Totuşi, tendinţele de amenajări interioare de anul acesta, în special tendinţele în amenajarea bucătăriilor, se axează pe utilizarea aplicelor şi a veiozelor. Astfel, în fiecare zonă de lucru vei avea nevoie de câte o aplică – poţi alege şi aplice diferite pentru aceeaşi bucătărie, dacă se potrivesc cumva.

 

Pentru a oferi bucătăriei tale un aer prietenos şi pentru a-ţi lăsa amprenta aici, poţi ca în mijlocul mesei să aşezi un sfeşnic pentru lumânări, indiferent că acesta este unul clasic, vintage sau handmade.

 

Tendinţa este tout naturel.

 

Ne plac lucrurile naturale, iar anul acesta tocmai aspectul cât mai simplu şi mai natural se caută. Totuşi, dacă optezi pentru o estetică echilibrată şi vrei ca totul să fie natural, va trebui să alegi şi finisaje cu aspect natural sau din materiale naturale, şi mobilier din lemn.

 

Dacă nu îţi place ideea de mobilier din lemn masiv, poţi oricând să alegi mobilier din placaj şi să foloseşti un autocolant care să imite la perfecţie lemnul pentru a oferi mobilierului tău un nou chip.

 

Asigură-ţi propriul colţ de azur.

 

Îţi aminteşti, probabil, că recomandarea generală pentru amenajarea bucătăriei din perspectivă cromatică este utilizarea nuanţelor de portocaliu. De data aceasta, designerii s-au gândit că ar merge bine ceva mai mult albastru în bucătărie şi este adevărat: arată bine. În plus, dacă alegi decoraţiunile potrivite, poţi crea în continuare acea atmosferă relaxată care să induce pofta de mâncare, dorinţa de deschidere şi de comunicare şi care să te ajute să te simţi în largul tău.

 

Bucătăriile amenajate ca pentru profesionişti sunt idealul anului.

 

Nu ştim cât timp petreci tu în bucătărie, dar, fie el cât de puţin, tot este frumos să ai o bucătărie complet mobilată şi utilată: o bucătărie care să arate ca şi cum ţi-ai fi dorit de la vârsta de 5 ani să fii bucătar profesionist. Ştii la ce ne referim, dar am ales şi o fotografie care să ne întărească spusele. Răsfoieşte galeria foto pentru a o detecta.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI