TIOR

Tejghele care par sa pluteasca

Bucătăria este una dintre cele mai costisitoare camere ale unei locuinţe, însă amenajarea acesteia nu depinde numai de buget, ci mai mult de designul mobilierului şi al accesoriilor. Insulele funcţionale din bucătărie, tejghelele şi blaturile dulapurilor de bucătărie sunt elemente vizuale (şi nu numai vizuale) importante ale bucătăriei; de aceea, astăzi ne vom permite să discutăm numai despre acestea. Despre tejghelele din bucătărie am mai discutat şi aici, dacă vrei mai multe sugestii şi idei despre acest subiect.

 

Susţinută pe o parte

 

Dacă îţi place siguranţa şi ţi se pare că o tejghea suspendată ar fi uşor de spart sau de stricat, poţi întotdeauna să alegi varianta "jumi-juma"; adică să alegi un dulap cu un blat gros şi rezistent care să se prelungească şi "în gol" puţin – destul cât să ai impresia că tejgheaua ta pluteşte. Este ideală pentru gustările rapide, pentru că lasă loc pentru picioare dedesuptul ei.

 

"Rezemată" de perete

 

În funcţie de structura de rezistenţă a locuinţei, dar şi de mobilierul ales, finisajele din apartament (şi, în special, cele din bucătărie) şi de materialul tejghelei sau al blatului (despre materiale poţi citi mai multe aici) vei alege forma şi lungimea acesteia. Vei vedea în a doua imagine din galeria foto o teghea care într-adevăr pare că pluteşte, pentru că este foarte lungă, contrastează puternic cu decorul, iar punctul de contact cu restul mobilierului nu atrage atenţia privitorului.

 

Un astfel de detaliu în bucătărie oferă impresia unui spaţiu deschis, prietenos, relaxat, dar oferă şi un plus de confort celor care se aşază pe scaunele din jurul tejghelei şi îşi pot ţine picioarele oricum doresc, fără a se lovi cu genunchii de perete, de mobilă sau unii de alţii.

 

Clar de cleştar

 

Dacă găseşti un producător de mobilă care ştie cum să lucreze cu sticla şi ce fel de sticlă să folosească pentru o astfel de piesă de mobilier, ar fi şi păcat să îţi refuzi un astfel de blat pentru mobilierul tău. A treia imagine din galeria foto îţi arată câtă seninătate aduce cu sine o piesă de mobilier care este, măcar parţial, din sticlă.

 

Numa' bună pentru familie

 

Familia trebuie să stea la aceeaşi masă şi la acelaşi nivel. O tejghea care este, de fapt, o prelungire a insulei funcţionale din bucătărie sau a unuia dintre dulapuri poate servi drept masă, dacă este la înălţimea potrivită şi are lungimea şi lăţimea corespunzătoare. Nu mai lipseşte decât să alegi scaunele potrivite acesteia şi să pui bucatele pe masă.

 

Iluzie optică

 

Iluziile optice sunt foarte apreciate în amenajările interioare, în special atunci când acestea ajută la crearea impresiei unui spaţiu mai larg şi când te induc într-o confuzie constructivă. Ultima imagine din galeria foto este foarte potrivită în acest sens, reprezentativă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI