Strainii si bucatariile lor

30-08-2013 / Blog amenajari bucatarii

Bucătăria este pentru mulţi oameni, indiferent de sex, ocupaţie, vârstă sau naţionalitate, un mic templu unde totul trebuie să fie într-o ordine acceptată de bucătarul-şef şi unde magia se întâmplă. Aţi crede că magia stă în ingrediente, dar nu aţi putea greşi mai mult.

 

Totul în bucătărie este influenţat de felul în care este amenajată aceasta, de culorile folosite, de instrumentele disponibile şi de ordinea proiectată conform personalităţii celui care îşi petrece mai mult timp în bucătărie. Aflaţi câte ceva despre mentalitatea şi gusturile străinilor şi să împrumutaţi orice element vi s-ar părea util.

 

Nu vom discuta despre elementele principale din amenajarea bucătăriei, ci vom puncta micile sau marile diferenţe dintre preferinţe.

 

O bucătărie din Singapore

 

Nu este nevoie de prea mult spaţiu, deoarece familia va lua masa în living sau în dining, iar spaţiul pentru gătit este foarte bine organizat. Suprafeţele simple şi culoarea unică folosite în decorarea acestei bucătării ajută la curăţarea rapidă şi eficientă, dar şi la schimbarea totală a tonului cu ajutorul accesoriilor: o vază cu flori, un bol cu fructe proaspete, un calendar colorat sau raftul cărţilor de bucate sunt variante simple şi frumoase pentru înveselire a unei bucătării uni.

 

O bucătărie din Ohio

 

În Ohio accentul este pus, aparent, pe pragmatismul bucătăriei: instrumentele cel mai des folosite sunt ţinute la îndemână sau organizate în sertare şi compartimente care au propria ordine internă. Culorile nu au o importanţă prea mare, iar suprafeţele sunt cât se poate de mate.

 

Dacă doriţi să adoptaţi acest stil, dar aveţi nevoie de culoare, puteţi alege faianţă colorată pentru peretele din spatele aragazului sau puteţi apela la trucurile mărunte: etajere cu borcănele colorate pentru condimente, vaze sau ghivece cu flori, ataşarea unui avizier uşor pe frigider, unde să lipiţi bileţele colorate, liste de cumpărături şi/ sau fotografii de familie.

 

O bucătărie din Chile

 

Dacă factorul principal este, pentru dumneavoastră, culoarea şi ţinerea familiei unite, acest mod de amenajare a bucătăriei s-ar putea să vă fie pe plac. Amintiţi-vă de recomandările cromatice pentru bucătărie (culori calde: oranj, galben sau roşu, cu nuanţele lor), dar ţineţi cont şi de sfaturile pentru eficientizarea spaţiului.

 

Deşi pare aglomerată, această bucătărie are tot ce îi trebuie: dulapuri suspendate, suprafeţe de lucru, rafturi pentru obiectele folosite mai des, care trebuie să fie la îndemână, un frigider înveselit cu magneţi şi masa unde să cinaţi împreună cu familia.

 

O bucătărie din Croaţia

 

Poate că acest stil este cel mai apropiat de cel românesc, unde pragmatismul se îmbină cu preferinţe decorative. Va fi imposibil să nu observaţi preferinţa pentru culorile reci, însă nicio culoare nu este interzisă, atât timp cât este folosită cu măsură. Trebuie întotdeauna să existe echilibru cromatic, creat cu ajutorul culorilor neutre şi al nonculorilor (alb, negru, gri pur).

 

Spaţiul de lucru este destul de aerisit, ceea ce ajută la menţinerea impresiei de ordine, dar şi la curăţarea bucătăriei atunci când este necesar. Dulapurile închise trebuie să aibă suprafeţe cât mai uşor de curăţat, dar să fie şi foarte bine compartimentate, pentru a găsi toate cele necesare imediat şi a vă putea desfăşura activitatea de gătit cu uşurinţă.

 

O bucătărie de New York

 

În stilul newyorkez, totul trebuie să fie la îndemână. Dacă rezultatul final va da impresia de dezordine eternă, acest lucru nu este o problemă atât timp cât proprietarul îşi găseşte cu uşurinţă instrumentele. Specificul stă în multitudinea de suveniruri, borcane pentru condimente, râşniţe şi ustensile care se odihnesc nestingherite pe rafturile rebele: sub mese, deasupra frigiderului sau lângă fereastră: orice loc este bun pentru un raft nou. În plus, magneţii de frigider, biletele şi desfăcătoarele cu magnet nu pot lipsi de pe uşile electrocasnicelor.



Surse foto: freshome.com, houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.