TIOR

Spunem „sticla” si ne gandim la... „bucatarie”

Am tot vorbit despre amenajarea bucătăriei și am stabilit că nu este doar „locul unde gătim”. De aceea, ne-am propus să venim cu idei noi în materie de home design. Tema zilei va fi „Cum decorăm bucătăria perfectă cu ajutorul sticlei?”


Nimeni nu a spus că munca în bucătărie este ușoară, însă putem să combinăm aspectul estetic cu cel funcțional. Dacă mizăm pe un confort sporit, gătitul poate deveni o adevărată plăcere.


Blat de tort? Nu, de bucătărie


Blaturile de bucătărie sunt indispensabile. Utilitatea lor poate fi dată atât de forma acestora, cât și de materialul din care sunt realizate. Să ne gândim puțin la cele mai practice materiale pentru amenajarea mobilierului din bucătărie. Lemn, inox, marmură, piatră, dar sticlă nu? Ba sigur că da, iar variantele decorative sunt nenumărate.


Visezi la o bucătărie modernă, elegantă și practică în același timp? Pentru început, poți alege cu încredere un blat de bucătărie din sticlă lucios, mat, multicolor, cu imprimeuri sau elemente de iluminat integrate. Unde mai pui că un astfel de blat este ușor de curățat și, mai ales, rezistent la căldură?


Faianță pentru trecut, sticlă pentru viitor


Panourile decorative din sticlă pot înlocui faianța de care te-ai plictisit în zona de bucătărit. Amenajarea pereților din spatele blatului de bucătărie sau chiar al aragazului se poate rezuma la aceste panouri de sticlă care au o mare diversitate cromatică. În plus, posibilitatea imprimării digitale a unor imagini, va contribui la personalizarea spațiului de lucru din bucătărie. Poți alege motive florale pentru un strop de eleganță sau imprimeuri fresh, cu fructe și legme, pentru a oferi o energie pozitivă încăperii.


Beneficii cât cuprinde


Dacă ai o bucătărie mică este cu atât mai bine. Sticla reflectă lumina și creează un efect vizual de mărire a spațiului existent. Așa că, de ce să te rezumi doar la blatul de bucătărie, când poți decora și pereții apropiați acestuia în același stil? Mai mult, sticla este securizată. Producătorii ne asigură că rănirea este exclusă, asta în cazul în care se insistă spargerea peretelui sau blatului decorat astfel.


Bucătăria-i ca nouă


Specialiștii în home design aleg să înlocuiască faianța clasică, folosind panourile din sticlă, atât pentru efectul estetic de invidiat, cât și pentru comoditatea în curățarea unei astfel de suprafețe. În comparație cu rosturile dintre plăcile de faianță, cele dintre plăcile de sticlă măsoară maxim 1-2 mm. Un spațiu destul de mic pentru un posibil strat de murdărie. În acest sens, vorbim de renunțarea la tot felul de detergenți și folosirea, în schimb, a unui spray de geamuri obișnuit. Nimic mai ușor de atât!


Acestea sunt doar câteva idei moderne de amenajare. Abia așteptăm să te bucuri și tu de o bucătărie „ca la carte”. Ți-am pregătit și o galerie foto inspirațională.


Sursa foto: hhomedesign.com, freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI