TIOR

Solutii pentru bucatarii practice

Pentru că în bucătărie se şi găteşte, se şi serveşte masa şi se primesc şi oaspeţii, bucătăria trebuie să fie cât mai practică şi amenajată cu simţ de răspundere. Iar pentru ca lucrurile să se desfăşoare în cel mai bun mod cu putinţă este nevoie de un plan sau măcar de câteva repere şi criterii în funcţie de care să îţi alegi cele mai potrivite finisaje, corpuri de mobilier, accesorii şi aparate pentru bucătăria ta.

 

Iluminarea bucătăriei

 

Bineînţeles, iluminarea în bucătărie este foarte importantă, iar tu ştii deja acest lucru. Vei avea nevoie cel puţin de o sursă de lumină deasupra chiuvetei şi una deasupra mesei. Dacă alimentele le pregăteşti pe blatului dulapului sau pe o insulă funcţională, vei avea nevoie de încă o sursă de lumină, iar lustrele par a fi cele mai potrivite pentru amenajarea bucătăriei. Alege lustre cu întrerupătoare separate.

 

Idei pentru dulapuri şi spaţii de depozitare

 

Pentru o bucătărie practică, este nevoie de mai multe tipuri de spaţii de depozitare, aşezate în toate locurile posibile. Toate colţurile din bucătărie trebuie exploatate, dar şi pereţii, pe întreaga lor înălţime. Nu vom insista prea mult asupra spaţiilor de depozitare (vei putea citi despre ele aici), ci vom spune numai atât: vei avea nevoie de dulapuri, de sertare, de dulapuri suspendate şi de rafturi şi compartimente de diferite dimensiuni.

 

Finisaje şi blaturi

 

În acelaşi timp, este foarte important să alegi finisajele potrivite, pentru a putea profita la maximum de luminozitatea camerei şi a crea un decor cât mai plăcut şi mai confortabil. Recomandat este ca pe jos să ai gresie, dar ai putea pune şi un covoraş în dreptul mesei. De asemenea, pereţii pot să nu fie în totalitate placaţi cu faianţă, ci să pui faianţă numai în dreptul chiuvetei şi în dreptul aragazului, pentru a proteja peretele de pete, iar în rest vei putea decora pereţii cu tapet sau cu var în orice culoare îţi pofteşte inima.

 

Alt element important pe care trebuie să îl iei în considerare este suprafaţa de lucru: blatul dulapurilor. Va trebui să alegi un material rezistent, dar şi cu aspectul (textura, duritatea şi culoarea) potrivite pentru bucătăria ta.

 

Pentru mai multe sugestii pentru alegerea blatului click aici. În plus, aici vei găsi mai multe recomandări pentru amenajarea bucătăriei.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, countryliving.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI