Schimbari in bucatarie

27-05-2015 / Blog amenajari bucatarii

Din când în când, trebuie împrospătat aspectul fiecărei camere dintr-o locuinţă, iar bucătăria nu face excepţie. Unele lucruri le schimbi pentru că se strică, pe altele pentru a le înlocui cu altele mai drăguţe. Totuşi, totul se schimbă în timp. Aşadar, haide să discutăm despre modificările pe care le poţi face în bucătărie pentru a-i îmbunătăţi aspectul sau pentru a eficientiza acest spaţiu.

 

Instalaţii şi aparaturi noi, mai bune, mai frumoase

 

Dacă s-au stricat, dacă au ruginit, dacă îţi doreşti, pus şi simplu, aparaturi noi în bucătărie, atunci cele vechi trebuie schimbate. Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când îţi priveşti bucătăria cu instalaţie proaspătă; parcă este şi mai luminoasă, parcă îţi vine să te apuci imediat de gătit şi să îţi chemi toţi prietenii să inauguraţi noua baterie de la chiuvetă sau noul robot de bucătărie!

 

Mobilă mai colorată, decor mai vesel

 

Dacă nu este nimic stricat şi doar îţi doreşti să împrospătezi niţel decorul şi dacă îţi doreşti să nu investeşti foarte mult în aceste schimbări, atunci colorează-ţi mobila. Poţi folosi vopsea sau autocolant, iar culorile pot fi dispuse oriunde îţi doreşti: ori numai pe picioarele mesei, ori numai pe câteva sertare de la dulap, ori dulapuri întregi. Cât despre culorile folosite... acestea pot varia oricum îţi place. Poţi folosi nuanţe diferite pentru părţi diferite ale dulapurilor sau poţi folosi câte o culoare pentru fiecare dulap – totul depinde de cât de complex vrei să fie aspectul bucătăriei tale.

 

Pereţi interiori coloraţi, pentru mai mult dinamism

 

Pentru mai multă culoare nu este obligatoriu să vopseşti exteriorul dulapurilor: poţi vopsi numai pereţii interiori ai dulapurilor cu uşi din sticlă sau spaţiile dintre rafturi. Pentru acest lucru poţi folosi var, vopsea, autocolant, tapet sau chiar hârtie de împachetat cadouri, prinsă în piuneze sau lipită de rafturi. Penultima imagine din galeria foto îţi va servi drept model; vei observa că acolo culoarea a fost utilizată şi în afara dulapurilor, pentru a crea impresia unui spaţiu mai vast şi a continuităţii.

 

Rafturi îndrăzneţe

 

În bucătărie poţi oricând să montezi rafturi suplimentare, însă nu face acest lucru decât dacă ai ce să pui pe ele şi dacă îţi place ideea de a-ţi depozita borcănelele de condimente, halbele de colecţie sau cărţile de bucate la vedere, ca într-o expoziţie. Alege o culoare vie, care să contrasteze puternic cu restul culorilor din bucătărie, şi comandă rafturile perfecte, cu modelul, dimensiunile şi culoarea potrivită. 

 

Pentru mai multe recomandări pentru amenajarea bucătăriei, click aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.