TIOR

Schimbarea la fata a dulapurilor de bucatarie

Dacă dulapurile de la bucătărie nu mai arată la fel de bine ca în tinerețile lor – sau, mai bine zis, ca în tinerețile tale – nu este nevoie să le schimbi, poți să le recondiționezi doar. Sigur, durează puțin mai mult și vei avea nevoie de câteva materiale, inspirație și îndemânăre, dar avantajele sunt mai multe decât dezavantajele. 

 

De exemplu, dacă îți recondiționezi mobilierul deja existent, nu mai trebuie să te spetești să îl cari până la groapa de gunoi, apoi să te chinui să târăști noul mobilier în locuința ta. Apoi, ar mai fi faptul că dăunezi mai puțin mediului: are puțin mai puțin gunoi de înghițit în sec mulțumită ție!

 

Un alt avantaj este, bineînțeles, cel economic: materialele necesare pentru recondiționarea mobilierului vor fi cu siguranță mai ieftine decât întregul mobilier pentru bucătărie. Nu uita că bucătăria este, de obicei, camera în amenajarea căreia se investește cel mai mult.

 

Reparații – dacă este cazul

 

Înainte să te ocupi de estetică, va trebui să te ocupi de eventualele defecte ale mobilierului. Dacă o ușă stă strâmbă, dacă un sertar nu se mai închide, dacă un mâner s-a rupt, trebuie să le repari.

 

Nu uita că efectul estetic final trebuie să fie unul unitar. Pentru exemplificare, ne vom opri la mânerul rupt: fie îl înlocuiești cu unul identic, fie le înlocuiești pe toate cu un singur model, fie oferi fiecărui mâner un nou model, dar care să le completeze într-un fel sau altul pe celelalte.

 

Uite o idee drăguță: îmbracă fiecare mâner într-un dinozaur de jucărie din cele din cauciuc.

 

Împrospătare – pentru stabilitate

 

Unii oameni preferă stabilitatea: aruncă lucrurile vechi doar pentru a lua unele noi, identice. Dacă ești dintre aceștia, calculează puțin costurile și vezi că ar fi mult mai avantajos pentru toată lumea (mai puțin pentru producătorul de mobilier) să cureți bine mobilierul actual, să-l șmilgheruiești puțin și să îi aplici două rânduri de lac.

 

Va arăta ca nou, vei depune mai puțin efort și vei cheltui mai puțini bani. Va trebui, totuși, să ai mai multă grijă dacă ești astmatic sau dacă ai pe cineva în familie cu vreun fel de afecțiune respiratorie.

 

Schimbare de look – pentru "reamenajări"

 

"Ți-ai luat o bucătărie nouă?" - "Nu, am vopsit-o!"

 

Nu trebuie să te complici foarte mult nici chiar dacă alegi să schimbi categoric aspectul mobilierului tău de bucătărie. Poți să o vopsești într-o singură culoare, să o vopsești în degradé, să o vopsești în culorile curcubeului sau să o decorezi cu graffiti sau autocolant.

 

Alegerea este a ta și depinde doar de două lucruri: gusturi și buget. Bine, de obicei există și factorul timp, dar dacă nu crezi că ai destul timp pentru un proiect, atunci recomandăm să mai ai "puțintică răbdare" și să aștepți până în momentul în care vei putea dedica timpul necesar unei astfel de activități. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI