TIOR

Remodelarea bucatariei – detalii

Să zicem că ai trecut cu chiu, cu vai, de amenajarea bucătăriei. Să zicem că după o perioadă ai vrea să schimbi ceva, dar fără o investiţie prea mare şi fără să muţi munţii din loc. Cum ai putea remodela bucătăria în aşa fel încât să se vadă, dar să nu fie prea mare bătaie de cap? Este simplu, schimbi doar ceva, nu schimbi totul.

 

Schimbă lumina.

 

Nu poţi schimba „lumina”, dar poţi schimba poziţionarea corpurilor de iluminat şi modelul acestora. Poate, după o vreme, ţi se va părea că bucătăria ta are nevoie de mai multă lumină sau că este necesar ca anumite zone să fie mai bine luminate: chiuveta unde speli vasele, suprafaţa de lucru, zona de gătit etc.

 

Dacă vrei să schimbi acest lucru numai de dragul designului s-ar putea să fie chiar şi mai simplu: ori cumperi corpuri de iluminat noi, ori le personalizezi pe cele pe care le ai deja.

 

Schimbă culorile.

 

Poţi să „ştergi” decoraţiuni (să le muţi într-o altă cameră, să le depozitezi într-un dulapu sau, pur şi simplu, să renunţi la ele) sau să adaugi decoraţiuni noi: poţi adăuga detalii pentru a schimba puţin tonusul camerei. De exemplu, poţi opta pentru un suport colorat pentru cuţite sau poţi anima bucătăria aducând aici ghivece portocalii de diferite dimensiuni şi în care să plantezi ori ierburi aromatice( scop practic), ori alte plante care îţi sunt pe plac (scop pur estetic).

 

Schimbă masa.

 

Bineînţeles că schimbarea unei piese importante de mobilier va schimba aspectul întregii bucătării. Dacă bugetul nu prevede cumpărarea unei mese noi, atunci o poţi transforma pe cea pe care o ai sau o poţi schimba cu o alta masă pe care o ai în casă.

 

Cum transformi o masă? Ori îi pui o faţă de masă nouă (efectul va fi acelaşi), ori o vopseşti, ori o îmbraci în autocolant cu diferite modele, după cum crezi că se potriveşte mai bine celorlalte piese de mobilier.

 

Schimbă scaunele.

 

În cazul scaunelor este cam la fel cum este şi cu masa: le poţi înlocui cu altele noi sau cu unele din altă cameră (poate ai chiar câteva scaune moştenite de la bunici sau străbunici, bune de recondiţionat şi păstrat în casă, pentru un aer vintage) sau le poţi transforma.

 

Modelele de huse pentru scaune sunt şi ele multiple. O altă variantă ar fi să (re)tapisezi scaunele. Ori, dacă nu vrei nici aşa, nici aşa, ori le personalizezi (le schimbi spătarele, de exemplu), ori le vopseşti, ori le adaugi câte un desen din vopsea (poate o etichetă cu numele fiecărui membru al familiei) sau câte o pernuţă decorativă cu un aspect potrivit cu al bucătăriei tale.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI