TIOR

Reguli pentru o bucatarie Feng-Shui

Cum ne poate influența bucătăria starea de spirit sau sănătatea? Specialiștii în Feng-Shui spun că trebuie respectate anumite reguli în amenajarea bucătăriei pentru a avea o energie pozitivă pe tot parcursul zilei.

Unde poziționăm bucătăria în casă?

Conform celor care cred în știința chinezească, bucătăria nu trebuie amplasată în mijlocul locuinței. În plus, ușa de la intrarea în casă nu trebuie să fie față în față cu cea de la bucătărie. Același principiu este valabil și în relația cu ușa de la baie, energiile celor două spații nu trebuie să se întâlnească vreodată. Pe de altă parte, se recomandă ca bucătăria să fie în zona sudică sau estică a locuinței, iar dacă este o casă cu mai multe etaje, să nu fie poziţionată sub baie.

Ce culori folosim pentru amenajarea bucătăriei?

Pentru a avea o bucătăriei aerisită și luminoasă, specialiștii în Feng-Shui propun ca primă alegere culoarea galben, atât pentru finisare cât și pentru mobilă. Poți alege și culori care sunt derivate, precum culoarea untului sau nuanțe maronii ce imită elemetul Pământ. Cât despre decorațiuni și accesorii, se poate miza pe culori calde sau reci de portocaliu, verde, albastru sau roșu. De reținut este faptul bucătăria trebuie să aibă spații de depozitare suficiente pentru nevoile tale.

Din ce material trebuie făcută pardoseala?

Lemn sau gresie? Este întrebarea celor care în timpul amenajării bucătăriei ajung la capitolul pardoseală. Din punctul de vedere al specialiștilor Feng-shui, recomandate sunt dușumeaua din lemn sau pardoseala din plută. Dacă totuși se optează pentru gresie, ar fi bine ca mobila din bucătăriei să fie alcătuită din lemn.

Cuptorul, plita și chiuveta

Cuptorul și plita trebuie poziţionate departe de chiuvetă sau frigider, din cauza elementelor de apă și foc care se resping. Specialiștii în Fenq-Shui mai spun că elementele de foc (cuptorul și plita), trebuie orientate spre Sud sau Sud-Vest. De asemenea, cuptorul cu microunde nu trebuie pus lângă sau deasupra celorlalte elemente de foc. Cât despre forma în care se pot aranja obiectele de mobilier, este recomandată forma L sau U. În cazul în care spațiul dedicat amenajării bucătăriei nu permite respectarea acestor principii, se poate pune între obiecte o plantă verde.

Alte recomandări

Pentru o bucătărie bine amenajată în stil Feng-Shui, trebuie să aveți întodeauna cuptorul și plita curate. De asemenea, nu uitați de fructele și florile proaspete care nu trebuie să lipsească. Coșul de gunoi nu se ține niciodată la vedere, acesta trebuie ascuns în mobilierul bucătăriei. În plus, nu expuneți fotografii cu prieteni sau membrii familiei și nu depozitați obiecte rupte sau sparte. Pe de altă parte, gadget-urile pot avea o înfluență negativă asupra energiilor, așa că nu abuzați de tehnologie în bucătărie.

Vreți să vedeți alte idei interesante pentru bucătăria ideală? Intrați în secțiunea noastră dedicată amenajării bucătăriei.

Sursa foto: fengshuibeginner.com, openspacesfengshui.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI