TIOR

Refresh: amenajari bucatarii

Din când în când, toată casa trebuie reamenajată: uneori, chiar şi bucătăria trebuie împrospătată şi atunci va trebui să te întorci la trucurile de amenajări bucătării. Vei face numai câteva modificări, nici măcar nu trebuie să fie costisitoare – tuturor ne plac lucrurile plăcute, eficiente şi accesibile, nu-i aşa?

 

O ramură în loc de suport

 

Găseşte o ramură destul de rezistentă, destul de subţire şi destul de groasă, în acelaşi timp, fixeaz-o pe orizontală şi agaţă de ea mai multe zale; în acestea, vei putea agăţa vase de gătit, dar şi instrumente pentru gătit, mănuşile, şorţul şi diferite accesorii. Întotdeauna elementele naturale vor aduce un plus de originalitate bucătăriei tale şi un aer meşteşugăresc.

 

O placă perforată pentru mai multe agăţăţori

 

Poţi alege o placă din lemn sau din plastic care să fie gata găurită sau în care să faci tu găuri, mai mici sau mai mari, în funcţie de cum îţi doreşti să îţi amenajezi bucătăria mai departe. Priveşte în galerie pentru asocierea acestor sugestii cu imagini.

 

Autocolant în interiorul dulapurilor cu uşi din sticlă

 

Dulapurile cu uşă din sticlă au o oarecare eleganţă, mai ales cele vintage. Totuşi, cu un strat de vopsea, poţi schimba aspectul acestor dulapuri, oferindu-le o înfăţişare chic. Apoi, lipind autocolant pe rafturile din interior şi pe pereţii interiori ai dulapurilor, vei adăuga o nuanţă jucăuşă şi un aspect ceva mai dinamic dulapului tău.

 

Împrospătează aerul

 

Împrospătarea aerului este întotdeauna o idee bună şi poţi face acest lucru cu ajutorul plantelor naturale: fie plantezi în ghivece plante aromatice pentru gătit (sau plante de decor, cum preferi), fie culegi sau cumperi flori proaspete şi pe pui într-o vază (sau în mai multe vaze).

 

De asemenea, poţi apela şi la trucurile aromaterapiei: beţişoare parfumate, potpourri sau lămpi de aromatizare.

 

Oferă puţină eleganţă acolo unde este mai puţin aşteptată.

 

Poţi alege nişte etajere din lemn masiv şi să le fixezi pe un perete cu ajutorul unor tije aurite: nu este absolut necesar să le sufli cu aur, este de ajuns să le vopseşti cu lac auriu. Acest strop de auriu va oferi un aspect luminos şi strălucitor bucătăriei tale.

 

Adaugă un strop de culoare.

 

Bucătăria ta are şi ea nevoie de un strop de culoare, iar acesta se poate regăsi în orice obiect din bucătărie: faţa de masă, borcănelele de condimente, dulăpioare, faianţă, gresie, covoraşe, tablouri şi aşa mai departe.

 

Lasă curcubeul să îţi pătrundă în casă.

 

Vopseşte fiecare scaun din jurul mesei în câte o culoare, aşa încât, la final, să ai un soi de curcubeu în jurul mesei. Dacă ai puţine scăunele, poţi vopsi scaunele în dungi orizontale în culorile curcubeului, aşa încât să ai şi porţia de culoare, şi curcubeul din interiorul locuinţei tale, şi rezultate eficiente cu instrumente puţine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI