TIOR

Recomandari pentru o bucatarie de familie

Bucătăria trebuie să poată cuprinde pe toată lumea: aici vine toată familia să ia masa, dar şi să pregătească bucatele pentru mesele festive. Prin urmare, trebuie să fie pe placul tuturor, să fie loc pentru toată lumea şi, nu în ultimul rând, să fie accesibilă (măcar parţial) tuturor membrilor familiei. 

 

Lumină din plin

 

Este important ca toată lumea să vadă bine ce face, ce serveşte, cum curăţă diferitele porţiuni sau instrumente din bucătărie, dar şi să vă vedeţi bine la ochi. Pe cei dragi vrem să îi vedem cât mai clar, să le absorbim gesturile, mimicile şi schimbările, ca să îi înţelegem cât mai bine şi să îi întipărim cât mai bine pe pânza memoriei.

 

Aşadar, asigură-te că este suficientă lumină în bucătărie şi că este bine direcţionată, folosindu-te de mai multe corpuri de iluminat.

 

Spaţii de depozitare

 

Cu siguranţă nu este necesar să îţi explicăm de ce este nevoie, mai ales în cazul unei case cu o familie numeroasă, de cât mai multe spaţii de depozitare şi cât mai bine distribuite şi compartimentate. Despre spaţiile de depozitare din bucătării poţi citi mai multe aici şi despre spaţii de depozitare generalmente, aici.

 

Stilul potrivit

 

Suntem cu toţii diferiţi, din fericire – cam aşa sună un slogan al unei firme de mobilier. Nimic mai adevărat. Chiar şi membrii unei familii sunt diferiţi, prin urmare care ar putea fi stilul ideal pentru amenajarea spaţiilor comune dintr-o locuinţă?

 

Stilul eclectic, evident, căci acesta poate reuni toate preferinţele celor din casă. Vei observa că acesta este stilul de amenajări al bucătăriilor din imaginile din galeria foto, chiar dacă uneori tenta minimalistă ori cea industrială este mai puternică.

 

Eco-nomie şi eco-friendly

 

Învaţă să reciclezi, separă gunoiul, foloseşte becuri economice. Ia toate măsurile pe care le poţi lua pentru ca locuinţa ta să fie "prietenoasă cu mediul" şi sigură: alarme de fum, alarme de gaz, termostate, prize cu siguranţă şi, eventual, cu întrerupător şi aşa mai departe.

 

Uşor de ordonat, uşor de curăţat

 

Mai ales în bucătărie, se face murdărie repede şi dezordine la fel de repede. Important este să aibă totul un loc al său, să se facă periodic măcar ordine, dacă nu curăţenie în cel mai complex sens al cuvântului.

 

De asemenea, trebuie să ştii că sarcinile trebuie împărţite, că vasele trebuie spălate imediat ce au fost folosite, că fiecare duce pe rând gunoiul şi aşa mai departe. Cât despre siguranţa copiilor în bucătărie... poţi citi mai multe aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI