TIOR

Reanimarea bucatariei

Unele bucătării, chiar dacă nu arată rău şi nu sunt stricate, au nevoie de o împrospătare. Cum reanimezi o bucătărie care ţi-e dragă deja? În primul rând, cu siguranţă nu ţi-e destul de dragă dacă te gândeşti că ai putea să o schimbi. În al doilea rând, trebuie să îţi analizezi bugetul şi perioada în care există disponibilitate pentru astfel de acţiuni.

 

Trebuie să ştii că există posibilitatea ca vreo două zile să nu poţi găti sau spăla vasele la bucătărie. De asemenea, frigiderul s-ar putea să trebuiască mutat temporar într-o altă cameră, iar unele electrocasnice s-ar putea să trebuiască mutate. Nu trebuie să te îngrijorezi prematur, ci doar să te pregăteşti emoţional şi psihic pentru orice.

 

În primele două imagini din galeria foto vei vedea cum arăta bucătăria înainte de reamenajare, iar ultimele trei imagini sunt cu bucătăria reamenajată.

 

Cel puţin două feluri de lumini

 

În bucătărie vei avea nevoie oricând de mai multe tipuri de corpuri de iluminat: unele pentru lumina generală, unele pentru lumină clară, unele pentru a crea impresia unui spaţiu mai vast şi unele „concentrate” asupra unor elemente bine definite.

 

Mai exact, vei avea nevoie de spoturi luminoase în tavan şi în zonele greu accesibile (pentru a oferi impresia că bucătăria ta este mai spaţioasă decât este), de lustre instalate în centrul camerei (pentru efect estetic şi lumină generală) şi de spoturi luminoase poziţionate deasupra suprafeţelor de lucru, dar sub dulapurile suspendate.

 

Altfel de finisaje

 

Nu va fi nici foarte costisitor, nici foarte dificil: schimbă numai faianţa din spatele chiuvetei şi al aragazului cu una cu modele noi; noi pentru bucătăria ta, nu neapărat moderne, dacă un model modern nu s-ar potrivi cu mobilierul deja existent sau cu gusturile tale raportate la home design. Pentru ca schimbarea finisajelor de acest tip să fie cât mai uşoară, îţi recomandam ca încă de la amenajarea bucătăriei să laşi pereţii cât mai goi, cu cât mai puţine straturi.

 

Culori noi, mânere noi, huse noi

 

Nu vei schimba mobilierul, mai ales dacă nu este stricat şi nu are vreun fel de dăunători care sunt prea greu de îndepărtat. Totuşi, dacă mobilierul este încă funcţional, nu are rost să îl schimbi. Schimbă-i numai aspectul cu un strat, două, de vopsea şi cu mânere noi pentru dulapuri şi serater. Dacă vrei, poţi tapeta interiorul dulapurilor cu uşi din sticlă cu tapet sau hârtie decorativă.

 

De asemenea, ia în calcul păstrarea aceloraşi scaune în jurul aceleiaşi mese sau insule funcţionale. Cu siguranţă este mai avantajos să faci sau să cumperi mai multe huse, din diferite materiale şi cu diferite culori decât să cumperi scaune noi, investiţie ce nu şi-ar avea rostul dacă cele pe care le ai deja sunt potrivite şi fără defecte.

 

Pentru mai multe sugestii privind amenajarea bucătăriei, click aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI