TIOR

Reamenajarea bucatariei, modul economic

Aşa cum notam şi cu alte ocazii, bucătăria este cea mai scumpă cameră atunci când vine vorba despre amenajări interioare. De obicei, bucătăriile sunt mai spaţioase decât băile, deci este nevoie de mai multe materiale (gresie, faianţă etc). În plus, va trebui să investeşti serios în mobilierul de bucătărie, în electronice, în electrocasnice, în veselă şi produse de gătit şi în accesorii. Da, numai amenajarea bucătăriei îţi poate goli bugetul pentru reamenajarea locuinţei. Cum faci economie atunci când îţi reamenajezi bucătăria?

 

Alege mobilier „de-a gata”.

 

Mobilierul făcut la comandă, după standarde speciale sau cumpărat piesă cu piesă ajunge adesea mai scump decât mobilierul care este gata realizat şi asamblat. Va trebui să măsori bine bucătăria şi fiecare bucată de mobilier, pentru a te asigura că se potrivesc împreună.

 

De altfel, poţi oricând să cumperi mobilierul expus, care de obicei beneficiază de reducere: chiar dacă nu au defecte foarte mari, adesea exponatele se vând la preţuri mai mici, din cauza „uzurii”. Sigur, se poate să aibă vreo zgârietură, dar dacă este suficient de mică sau dacă nu este într-o zonă vizibilă, de ce nu ai profita de reducere?

 

Păstrează tot ce poate fi păstrat.

 

Dacă bucătăria ta este deja amenajată şi ai mobilier sau electrocasnice care încă funcţionează bine, atunci nu ai niciun motiv să le arunci. În cazul în care nu te-ai hotărât să îţi remodelezi bucătăria ca simplu hatâr (în acest caz, probabil că preţurile nu vor fi o problemă), atunci evaluează-ţi bunurile şi păstrează tot ce arată bine şi funcţionează bine sau presupune costuri foarte mici pentru reparaţii.

 

Există mai multe tipuri de blat.

 

Mobilierul de bucătărie poate fi foarte scump, dar preţul depinde şi de materialele din care sunt făcute corpurile mobilierului, de balamale, de modul de închidere al dulapurilor şi de mânere şi, nu în ultimul rând, de materialul din care este făcut blatul. Aşadar, informează-te în privinţa materialelor blatului şi alege-l pe cel care se potriveşte şi ca preţ, şi din punct de vedere cromatic.

 

Păstrează electrocasnicele în apropierea prizelor.

 

Încearcă să eviţi modificările structurale ale bucătăriei, căci schimbarea instalaţiilor electrice şi sanitare pot fi foarte costisitoare. De exemplu, dacă vrei să muţi frigiderul într-un alt colţ, încearcă să îl aşezi lângă o priză sau undeva unde un eventual prelungitor nu ar încurca şi nu ar avea un aspect neplăcut.

 

Alege cu grijă corpurile de iluminat.

 

Alege corpuri de iluminat simple: lustre şi veioze. Aşa cum scriam şi puţin mai sus, modificarea instalaţiei electrice presupune costuri crescute, căci, pe lângă mâna de lucru şi materialele necesare instalaţiei electrice, va trebui să investeşti şi în refacerea pereţilor. Optează pentru corpuri de iluminat mai la îndemână pentru a-ţi diminua cheltuielile în timpul reamenjării bucătăriei.

 

Dacă te interesează subiectul, poţ găsi mai multe recomandări pentru reamenajarea locuinţei aici şi mai multe idei pentru amenajarea bucătăriei aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI