TIOR

Podea de Chef in bucatarie

Dacă ai în vedere amenajarea spațiului de gătit după sfaturile specialiștilor în home design, trebuie să citești acest articol. Podeaua din bucătărie trebuie să fie ca la carte: rezistentă și comodă. În continuare, noi venim cu teoria, tu va trebui să pui în aplicare ideile de amenajare a bucătăriei.   


O podea specială pentru un bucătar


Având în vedere că bucătăria este locul care se murdărește cel mai repede, trebuie să ne luăm măsuri de precauție. Inevitabil, mai scapi ceva pe jos, devine lipicios, apoi umed și tot așa. Bineînțeles că trebuie să ne gândim și la confortul celui care bucătărește toată ziua. Majoritatea timpului va fi nevoit să stea în picioare. De aceea trebuie să luăm în considerare un material comod, pentru picioare niciodată obosite.


Dacă tot faci o investiție, măcar să fie de durată, cu materiale de calitate. Vestea bună este că există o varietate de opțiuni în ceea ce privește podeaua din bucărie. Mai nou, materialele din care sunt concepute podelele sunt ușor de întreținut și durabile. Să vedem care este varianta care se potrivește cel mai bine locuinței tale.


Parchet sau beton?


Parchetul din bambus este durabil și recunoscut ca fiind eco-friendly. Există, totuși, anumite pardoseli din acest material care, în timp, pot prezenta mici deteriorări. Tot din categoria durabil menționăm și betonul cu aspect modern. Cu ajutorul diverselor finisaje (colorat, lustruit, ștampilat) acest tip de pardoseală poate personaliza orice bucătărie. Are un punct în plus în ceea ce privește rezistența la umuzeală. Însă vine și cu un punct în minus pentru faptul că necesită încălzire prin pardoseală.


Parchet laminat sau dușumea


Poate fi o idee accesibilă și durabilă în ceea ce privește acoperirea podelei din bucătărie. Este ușor de montat și are o multitudine de variante cromatice. Totodată, nu se compară cu podeaua clasică din lemn, întrucât poate deveni alunecos și chiar zgomotos. Și dacă tot am precizat de podeaua tradițională, aceasta are un finisaj unic, dar care necesită o atenție specială. Dușumelei nu îi face bine excesul de umezeală și există riscul de a se zgârieria foarte ușor.


Linoleum sau gresie?


Dacă sunteți în căutare de texturi și stiluri aparte, cele mai multe opțiuni vi le oferă linoleumul. Este rezistent la apă și poate imita cu ușurință lemnul. Cum nu totul este perfect, și acest tip de pardoseală este pretențios întrucât necesită un substrat fără imperfecțiuni pentru a fi montat. O gamă variantă de modele prezintă și gresia. Plăcile pot crea impresia de mai mult spațiu în bucătărie, ceea ce este un lucru minunat. Gresia este și durabilă și ușor de întreținut. Poate dacă ne referim la rosturile dintre plăci, acolo este posibil să întâmpinăm probleme în ceea ce privește curățarea.


Acum, că ți-am prezentat și avantajele, dar și dezavantajele tipurilor de podele, decizia finală îți aparține.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI