TIOR

O bucatarie relaxata si relaxanta

În bucătărie trebuie întotdeauna să te simţi bine, ca să îţi placă să găteşti, dar şi să îi priască mâncarea. De asemenea, în bucătărie îţi vei invita cei mai apropiaţi oaspeţi, deci acest spaţiu chiar trebuie să fie foarte primitor şi relaxant.

 

În primul rând , va trebui să analizezi bine spaţiul pe care îl ai de decorat şi resursele pe care le ai pentru procesul amenajării bucătăriei. În al doilea rând, s-ar putea să ai nevoie de câteva surse de inspiraţie sau câteva sfaturi despre elementele pe care ar trebui să le aibă o bucătărie şi cum trebuie abordate lucrurile pentru a crea un spaţiu cu adevărat primitor pentru cât mai mulţi oameni.

 

Lumină cât cuprinde

 

În bucătărie este bine să fie cât mai multă lumină, căci aici vei găti şi în zona unde pregăteşti alimentele vei avea nevoie de lumină, la fel ca în zona chiuvetei, pentru a putea curăţa bine vasele, la fel şi în întreaga cameră, în general, pentru a crea un mediu potrivit pentru sufletele deschise şi pentru încurajarea comunicării libere între tine şi cei dragi ţie.

 

Mai multe locuri de şezut

 

Nici treabă nu poţi face numai din picioare (nici chiar atunci când găteşti), nici oaspeţii nu-i poţi ţine în picioare. Aşadar, ar fi bine ca în bucătărie să fie mai multe scaune decât ai aştepta în mod obişnuit la masă. Desigur, scaunele le vei alege după stilul bucătăriei şi în funcţie de înălţimea mesei. Pentru mai multe criterii de alegere a scaunelor, click aici.

 

Un bar?

 

La bar vei putea sta cu prietenii la vorbă pentru a servi un cocktail făcut după vreo reţetă proprie sau după una dintre sutele de reţete de pe internet. La masă vă veţi aşeza... când luaţi masa. Dacă îţi place această idee, va trebui să ai o bucătărie spaţioasă, iar tot acel loc va trebui eficientizat la maximum. Pentru zona de bar vei avea nevoie... întâi de un pupitru sau un blat fixat la înălţimea potrivită, apoi de scaunele potrivite şi, desigur, de provizii serioase şi diversificate.

 

Electrocasnice cu personalitate

 

Aşa cum poţi vedea şi în galeria foto, unele bucătării au electrocasnice normale, însă unele sunt ori foarte moderne, ori cu o culoare deosebită. Dacă nu îţi doreşti un simplu frigider sau un aragaz oarecare, alege ce te reprezintă cel mai bine. De fiecare dată cea mai bună alegere este aceea pe care tu o simţi potrivită pentru casa ta.

 

Detalii departajatoare

 

Ca de fiecare dată, frumuseţea stă în detalii. Detaliile pot fi reprezentate, la rândul lor, de culoarea şi mânerelor mobilierului de bucătărie (v. ultima imagine), de culoarea faianţei din spatele chiuvetei, de culoarea rosturilor, de corpurile de iluminat, de tapiseria scaunelor sau de ceea ce se vede din dulapurile cu uşi cu sticlă.

 

Iar dacă aceste idei nu sunt suficiente, aici vei găsi mai multe sugestii pentru amenajarea bucătăriei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI