TIOR

O bucatarie pentru o familie numeroasa

Într-o familie numeroasă, toată lumea îşi doreşte să aibă un loc al său şi este nevoie ca fiecare membru al familiei să aibă un loc al său, ca nimeni să nu se simtă lăsat pe dinafară. În familie trebuie şă ne simţim în largul nostru, să nu ne simţim niciodată în plus şi să ne fie respectată individualitatea, chiar dacă la finalul zilei nu contează cine pe scaunul cui stă.

 

Întreaga locuinţă trebuie să fie adaptată pentru o familie numeroasă, inclusiv bucătăria. Cum se face un asemenea lucru?

 

Totul începe de la intrare.

 

Vei vedea în galeria foto cât de bine arată un cuier organizat care are o nişă pentru fiecare membru: câte un loc special pentru hainele fiecăruia, pentru încălţămintea fiecăruia şi pentru accesoriile fiecăruia (genţi, fulare, eşarfe, pălării etc).

 

Tot aşa trebuie să fie şi în restul casei. Să luăm ca exemplu o familie de şase persoane. Bineînţeles că în baie nu vor fi şase vase de toaletă, dar în bucătărie vor fi seturi de veselă şi de tacâmuri de câte 6 piese, şase scaune, şase, şase şervete şi şase căni personalizate.

 

Este nevoie de organizare şi respect.

 

Fiecare membru al familiei trebuie să respecte rânduirea de acasă, fratele cel mic să nu se aşeze pe scaunului fratelui mai mare şi nici invers, căci astfel se vor evita tot felul de certuri inutile. Fiecare membru al familiei trebuie să respecte spaţiul şi obiceiurile fiecărui alt membru al familiei.

 

Instalează o atmosferă deschisă: asigură mai multă lumină.

 

Să fie multă lumină deasupra mesei, pentru a vă putea bucura pe deplin de aspectul bucatelor servite în familie, dar să fie şi lumină în restul bucătăriei, pentru a nu vă obosi ochii şi pentru a vedea mai bine ce curăţaţi, cum pregătiţi pentru fiecare masă, pentru a evita accidentele din gospodărie şi aşa mai departe.

 

Să nu uităm că într-adevăr o atmosferă relaxantă este aceea dintr-o cameră bine luminată, unde poţi vedea totul şi te poţi desfăşura la potenţialul maxim.

 

Adaptează mobilierul şi utilitatea acestuia înălţimilor şi nevoilor individuale.

 

De exemplu, dacă ai în familie un copil, ar fi recomandat ca scaunul său să fie făcut la comandă la nivelul celorlalte, dar cu trepte pe care să se poată urca sau cu centuri care să îl împiedice să alunece şi să cadă de pe acest scaun. Dacă ai în familie pe cineva cu dezabilităţi, bineînţeles că mobilierul trebuie adaptat şi în funcţie de deficitul acestei persoane.

 

Pentru cei înalţi, mobilierul trebuie să fie înalt, iar pentru cei pitici trebuie scări. Pentru copii trebuie să te asiguri că nu se pot tăia, accidenta, electrocuta sau frige, chiar şi atunci când nu sunt sub supraveghere, dar că au pahare necasabile la îndemână, ca şi scăunelul micuţ care să îi ajute să ajungă la chiuvetă pentru a se spăla singuri pe mâini.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI