TIOR

O bucatarie in stil victorian

Amenajările bucătăriilor se pot face în fel şi chip, în funcţie de stilul de amenajări pe care îl vei alege şi de cum îl adaptezi spaţiului şi personalităţii tale. Dacă preferi lucrurile clasice, aprobate de canon, lucrurile cu istorie şi aşa mai departe, s-ar putea să îţi placă ideea amenajării bucătăriei în stil victorian.

 

Cum ar trebui să fie mobilierul?

 

Recomandarea generală este ca mobilierul să aibă un aspect cât mai serios: să aibă suprafeţe cât mai simple şi mai lipsite de ornamente, dar şi o culoare închisă: culoarea lemnului de nuc, de exemplu, este cea mai potrivită.

 

Este preferat mobilierul masiv, impunător, din lemn sau dintr-un material care să imite bine lemnul: stilul victorian are nevoie de elemente naturale. Aşadar, dacă mobilierul şi decoraţiunile sunt din lemn, din placaj, din diferite împletituri, din sticlă sau din metal, caută să le păstrezi cât mai bine culorile naturale.

 

Dulapurile, de exemplu, căci acestea sunt cele mai vizibile în bucătărie, trebuie să fie cât mai înalte, cu uşile pline (fără inserţii metalice, fără ornamente, fără geamuri, fără oglinzi), eventual, cu un chenar simplu din acelaşi material, aplicat sau sculptat în corpul uşilor.

 

Cum ar trebui să fie tâmplăria?

 

Altfel spus, cum ar trebui să arate ferestrele şi uşa pentru a se potrivi stilului victorian? Ferestrele vor avea tâmplăria maro închis; dacă se poate, oferă-le şi o formă aparte: formatul gotic, dar puţin simplificat, ar fi ideal.

 

Cât despre uşi... ele trebuie să fie simple, pline şi dintr-un singur material, fie metal, fie lemn. Nu este nicio problemă dacă se văd niturile atât timp cât sunt de aceeaşi culoare ca restul uşilor. Alege un mâner vintage şi totul este perfect.

 

Ce ornamente să alegi?

 

Produsele de iluminat pot fi diferite, în funcţie de cât de mare este bucătăria, în câte zone este aceasta împărţită (poate vrei să vizitezi şi un articol mai vechi despre amenajarea bucătăriei după segmente funcţionale) – acestea sunt accesorii care, totuşi, nu pot lipsi.

 

Apoi poţi adăuga diferite obiecte vintage pe pereţi (instrumente de gătit, ţesături, fotografii etc), iar masa din bucătărie ar trebui să aibă întotdeauna un vas cu fructe sau cu flori proaspete, în funcţie de cum ţi se pare potrivit.

 

Cum adaptezi totul personalităţii tale?

 

Aici nu putem dezvolta foarte punctual, căci personalităţile sunt foarte de diferite, iar într-o locuinţă contează gusturile tuturor celor care locuiesc acolo. Vom oferi, totuşi, câteva idei de ornamente care ar oferi bucătăriei tale un aer personal – poate câteva dintre ele chiar se potrivesc gusturilor şi aşteptărilor tale.

 

Ai putea alege câteva rafturi (eventual, din acelaşi material sau, măcar, la aceeaşi culoare cu dulapurile) pe care să aşezi diferite obiecte: farfurii decorative, vase mici de bucătărie, obiecte vintage nu foarte voluminoase, o colecţie de sticle, de halbe sau de pahare şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

905.04 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI