TIOR

O bucatarie fara cusur

O bucătărie fără cusur presupune şi amenajarea bucătăriei într-un mod eficient şi plăcut, dar şi păstrarea curăţeniei în această încăpere. Pentru că ştim că eşti un om ocupat, care nu poate curăţa o bucătărie întreagă în numai câteva minute, îţi propunem un plan de curăţenie.

 

Desigur, tu îl poţi personaliza în aşa fel încât să fie realizabil şi să se potrivească nevoilor tale. De asemenea, este foarte important ca în fiecare zi să încerci să menţii curăţenia pe care ai făcut-o deja.

 

Ziua 1: Ocupă-te de aparatură

 

Goleşte şi curăţă frigiderul, de la interior (ai grijă ca frigiderul să nu fie pornit) către exterior: începe cu pereţii interiori şi continuă cu rafturile, spaţiile de pe uşă, sertarele şi, abia apoi, exteriorul. Şi nu uita de congelator!

 

Apoi, degresează şi spală aragazul (sau plita), cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine şi orice alt aparat pe care îl foloseşti în bucătărie.

Ziua 2: Abordează şi dulapurile

 

Scoate tot ce ai în dulapuri, dar ia câte un corp de dulap pe rând, pentru a nu te aglomera. Înlocuieşte rafturi şi şuruburi, dacă este cazul. Aruncă tot ce este stricat şi nu mai poate fi folosit sau ce nu îţi place. Acelaşi lucru este valabil pentru sertare.

 

Curăţă spaţiile de depozitare, usucă-le, apoi reaşază totul în ordine. Curăţă inclusiv oalele şi tigăile. Du cuţitele la ascuţit.

 

Ziua 3: Ocupă-te şi de debara

 

Eliberează câte un raft, şterge-l, aşază înapoi conţinutul acestuia şi abia apoi treci la următorul. Schimbă şi hârtia de pe fiecare raft şi aşază produsele pe categorii şi în funcţie de data de expirare sau, în cazul conservelor făcute în casă, în funcţie de vechime, după ce le-ai şters şi pe ele de praf. 

 


Ziua 4: Curăţă chiuvetele şi scurgerile

 

Toarnă oţet în scurgere şi lasă-l să acţioneze cel puţin 10 minute, apoi clăteşte cu apă clocotită. Curăţă chiuveta în interior şi în exterior, acordând atenţie specială canturilor şi bateriei. 

 

Apoi, du gunoiul şi curăţă coşul de gunoi (interior şi exterior).

 

Ziua 5: Împrospătează rafturile şi zonele deschise

 

Sortează tot ce se află pe rafturile şi aruncă tot ce nu foloseşti sau s-a stricat. Alege cu stricteţe lucrurile care vor supravieţui acestei curăţenii – spaţiile aglomerate dau bucătăriei tale un aspect încărcat şi dezordonat chiar dacă, de fapt, este ordine.

 

Goleşte complet rafturile, curăţă-le, sortează obiectele, aşază-le în ordine. Gata!

 

Ziua 6: Curăţă pereţii, ferestrele şi podelele – în această ordine

 

Întotdeauna curăţenia se porneşte de sus în jos. Aşadar, paşii fireşti sunt: aspirarea tavanului, a pereţilor şi, abia apoi, a podelei.

 

Şterge geamurile cu soluţii speciale şi asigură-te că nu va mai rămâne nicio urmă de murdărie nici pe sticlă, nici pe tocuri, nici în canturi. Lustruieşte exterioarele dulapurilor şi orice s-a mai prăfuit între timp. Aspiră şi/ sau spală perdelele sau jaluzelele.

 

Dacă ai covoraşe în bucătărie, spală-le sau du-le şi pe ele la curăţătorie.

 

Ziua 7: Finisare

 

După toate acestea, bucătăria ta trebuie să arate bine, dar parcă îi lipseşte ceva, nu-i aşa? Da, aşa este: aşază pernuţe sau huse noi pe scaune, schimbă becurile cu unele mai puternice (eventual, unele ecologice), curăţă orice s-a murdărit între timp, du gunoiul.

 

Adaugă câteva ornamente "după gust" şi desfă o portocală – unui aspect împrospătat i se potriveşte un miros fresh, plăcut.

 

Sursa: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI