TIOR

O bucatarie din caramida, lemn si elemente albe

O căsuţă cu aer relaxat este locul unde vrei să locuieşti, iar bucătăria nu face excepţie: elementele naturale şi culorile deschise sunt câteva obiecte pe care să le urmăreşti. Analizează imaginile din galeria foto şi observă cât de bine se potrivesc aceste elemente, apoi alege cu grijă decoraţiunile pentru bucătăria ta cea nouă.

 

Un fragment de perete placat cu cărămidă

 

În bucătărie ar arăta bine un perete placat cu piatră naturală sau cu un soi de cărămidă, mai ales dacă ai aici un şemineu sau un cuptor. Dacă nu ai un şemineu sau un cuptor, poţi la fel de bine să plachezi un perete cu cărămidă numai aşa, de dragul aspectului: cărămida, păstrată în culorile naturale, imprimă o energie caldă camerei unde este folosită.

 

Podele şi tavan din lemn

 

Lemnul are diferite nuanţe, ceea ce ştii şi tu, în funcţie de planta din care provine. Totuşi, lemnul va avea mereu o culoare neutră, indiferent de soi. Podeaua şi tavanul pot fi din lemn, iar lemnul poate fi de soiuri diferite. Observă că şi în bucătăria oferită ca exemplu podeaua este din lemn (parchet, dar poţi înlocui parchetul cu gresie care arată precum parchetul), iar tavanul este decorat cu pali groşi din lemn.

 

Pereţi albi şi mobilier alb pentru o cameră luminoasă

 

Mai ales pentru bucătăriile mici este recomandat să alegi culori cât mai deschise pentru amenajările interioare. În plus, merg bine parchetul şi tavanul din lemn cu pereţi albi şi mobilier alb, iar albul se poate accesoriza cu orice.

 

Dacă îţi plac încăperile luminoase, atunci alegerea albului pentru amenajările interioare este cea mai bună alegere de făcut. Alege dulapuri albe, electrocasnice albe, var alb pentru pereţi şi instalaţii cât mai deschise la culoare.

 

Corpuri de iluminat fixate sub rafturi

 

Corpurile de iluminat sunt foarte importante pentru amenajarea bucătăriei, căci în bucătărie este foarte important ca totul să se vadă bine, să poţi curăţa totul perfect şi să eviţi orice fel de accidentări (în special în timp ce cureţi şi toci legume). De altfel, tipul luminii este important şi pentru starea de spirit a oricărei persoane. Pe lângă corpurile de iluminat centrale, va trebui să poziţionezi şi câteva spoturi luminoase, în special sub rafturi şi deasupra suprafeţelor de lucru.

 

Câte un strop de culoare

 

Culoarea va fi reprezentată fie de accesorii sau de piese de mic mobilier. Între accesorii se numără şi vazele cu flori naturale colorate, şi ghivecele cu plante de interior. Va trebui numai să afli care este planta potrivită pentru tine şi locuinţa ta şi să alegi culoarea potrivită pentru acel "strop de culoare" necesar în orice cameră pentru a vitaliza decorul.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI