TIOR

O bucatarie care iti taie respiratia

Amenajarea bucătăriei este printre cele mai costisitoare lucrări de home design, dar există şi excepţii. Cum amenajezi o bucătărie splendidă cu buget redus? Nu este nevoie de foarte multă muncă în plus şi nici de contractarea unor credite de nevoi personale, ci doar de puţină bunăvoinţă şi creativitate.

 

Cu un background multicolor

 

Există foarte multe bucătării cu dulapuri suspendate deasupra unor dulapuri simple, cu uşi şi sertare şi toate cele. Ştii despre ce vorbim. Între cele două piese de mobilier, rămâne ceva spaţiu prin care se vede peretele. Acesta, multe ori, este placat cu faianţa. Dar, dacă nu este, uite o idee drăguţă: zugrăveşte-l în stil cubist şi foloseşte mai multe nuanţe ale mai multor culori. Modelul poate fi altul decât de inspiraţie cubistă şi depinde, ca şi nuanţele alese, numai de gusturile tale.

 

Culori intense între rafturi

 

Cine nu are prea multe corpuri suspendate în bucătărie are mai multe rafturi pe care aşază diferite obiecte: ceşti, căni, boluri micuţe, halbe de bere, sticle de colecţie, borcănele cu mirodenii şi aşa mai departe.

 

Pentru un aspect mai vesel, colorează cu var sau tapet în culori intense peretele care se vede printre rafturi: poţi folosi aceeaşi culoare (de exemplu galben) sau mai multe culori (între două rafturi se vede verde, între altele două se vede roz, între altele două galben şi tot aşa pâna când termini peretele).

 

Modele din finisaje

 

Am scris într-un articol anterior despre scrierea unui mesaj simpatic în baie, în cazul în care te hotărăşti că pereţii din baie trebuie placaţi cu mozaic. Această idee poate fi aplicată cu uşurinţă şi în bucătărie: fie că foloseşti piese de mozaic, fie că foloseşti bucăţi mai mici de faianţă, poţi crea mesaje sau modele vesele şi frumoase pe pereţii bucătăriei tale fără prea mult efort în plus.

 

Mix de culori şi modele

 

Nu trebuie să fie totul uniform şi acest lucru a fost spus şi scris şi citit în mai multe rânduri. Prin urmare, şi bucătăria ta poate fi puţin „rebelă”: vopseşte jumătate din perete cu o culoare, tavanul cu alta culoare, jumătate de perete ornează-l cu tapet sau cu faianţă sau cu o altă culoare de var sau vopsea. Joacă-te! Dar nu uita să creezi o schiţă înainte (măcar una imaginară), pentru ca nu cumva rezultatul final să fie o sorcovă şi să îl urăşti.

 

Un perete magnetic

 

Dacă preferi ca bucătăria ta să fie una mai cuminţică, simplă şi cu bun gust, dar ai vrea să strecori puţină culoare pe ici, pe colo şi nu ştii cum, îţi spunem noi: pe unul dintre pereţi (unul cât mai îngust), fixează o placă de metal. Îl poţi vopsi sau îl poţi lăsa cu aspectul său natural (dacă este frumos finisat şi arată bine). Pe acesta, vei etala colecţia de bogată de magneţi adunaţi din toate colţurile lumii, dar şi de prin magazine şi de la prieteni.

 

Perete cu cretă +/- tapet

 

Adică aşa: finisezi bine suprafaţa peretelui, dar nu o şi văruieşti. Te asiguri că peretele este testul de drept şi de fin încât să se poată scrie pe el cu cel mai fin creion. Nu scrii cu creionul. Cumperi un set de cretă colorată şi scrii şi desenezi cu crete de diferite culori. Va arăta bine, pe cuvânt! Dacă nu vrei să ne crezi pe cuvânt, aruncă un ochi la imagini.

 

Desigur, există şi variante mai simple şi pe care poţi să le împrospătezi periodic cu alte mesaje şi alte desene cu cretă sau pe care le poţi curăţa de orice urmă de cretă şi admira în simplitatea lor, adică diferite tipuri de tapet sau gresia din aceea mată. Este ATÂT de simplu!

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI