TIOR

O bucatarie ca un vis american

Nu te-ai întrebat niciodată cum ar fi să locuieşti într-una dintre casele din filmele americane? Probabil că deja recunoşti cu uşurinţă obiectele care te atrag într-o casă. Iar dacă mai ai nevoie de puţină inspiraţie acest articol ar trebui să te ajute. Pentru amenajarea dormitorului, s-ar putea să îţi doreşti să citeşti articolul de aici, iar pentru amenajarea livingului (adică a sufrageriei) îţi va fi de folos articolul despre piese de mobilier şi accesorii ce nu se vor demoda niciodată. Astăzi vom discuta în special despre bucătării şi zone de servit masa (dining-uri).

 

Alege o culoare îndrăzneaţă.

 

... Sau mai multe culori îndrăzneţe. Important este ca fiecare nuanţă pe care o vei aşterne în casa ta să fie cât mai intensă, cât mai plină, cu un aspect bogat. Aspectul final ar trebui să reflecte acelaşi aer ca dulapul vişiniu din imaginile din galeria foto de mai sus. Indiferent că îţi amenajezi bucătăria şi diningul în culori neutre (maro, gri, bej etc) şi alegi o singură pată de culoare sau că vei alege mai multe culori pentru acest decor, important este ca fiecare obiect să ofere impresia că este saturat de culoare.

 

Alege accesorii cu personalitate.

 

Alege întotdeauna ceva ce te reprezintă pe tine sau familia ta (chiar şi în sensul larg al cuvântului). Dacă eşti pasionat(ă) de simbolurile ecvestre, atunci căluţii îşi vor face loc în tablouri şi detaliile mobilierului din casa ta. Dacă eşti „de-a’ lu’ Şoarece” (familiile capătă adesea tot felul de porecle de la apropiaţi), atunci vei găsi un pretext pentru ca suporturile de pahare şi agăţătorile pentru prosoapele de bucătărie să fie în formă de şoricei.

 

Indiferent ce înseamnă pentru tine „notă personală”, trebuie să găseşti un mod de a exprima ceea ce te reprezintă şi de a face loc acestor lucruri în locuinţa ta.

 

Alege mobilier masiv.

 

Adesea, casele americanilor (cel puţin cele din filme) au mobilier tradiţional. Aşa cum ştii şi tu foarte bine, mobilierul tradiţional este masiv şi are adesea o structură aproape banală. Nu ezita să optezi pentru obiecte colorate, chiar dacă este vorba despre mobilier, chiar dacă este vorba despre electronice şi electrocasnice. Urmăreşte şi trăsăturile obiectelor din imaginile din galeria foto pentru a contura mai bine acest stil şi a şti ce anume să ceri când pleci la vânătoare de obiecte pentru amenajarea fiecărei zone din locuinţa ta.

 

Aşază corpuri de ilumant peste tot... pe sus.

 

Cum ai putut observa deja, se mizează foarte mult pe candelabre şi corpuri de iluminat suspendate, ca nişte pandantive ale tavanelor. Acestea pot crea o atmosferă elegantă sau relaxată, în funcţie de modelele pe care le alegi tu. Nu te grăbi în alegerea corpurilor de iluminat. De asemenea, nu ar fi rău să iei în considerare personalizarea corpurilor de iluminat sau crearea lor de la zero.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI