TIOR

Nu vrei o canapea in bucatarie?

Trăind în România, sigur că vrei! Noi suntem români, noi ne petrecem majoritatea seratelor cu prieteni în bucătărie și avem nevoie de canapele! Tocmai de aceea, când te ocupi de amenajarea bucătăriei, trebuie să ții cont de dimesiunile și de forma acesteia. 

 

Amenajează un separeu

 

Sigur, acest lucru nu se poate face decât dacă ai o bucătărie destul de spațioasă încât să izolezi zona în care se va servi masa de zona unde se gătește masa printr-un perete (care,desigur, poate fi fals).

 

Pentru amenajarea unui separeu vei avea nevoie de două canapele așezate față în față și o măsuță între ele. Desigur, masa va trebui ajustată la înălțimea canapelelor, iar acestea din urmă va trebui să fie din același model.

 

Poate că vrei un colțar

 

Dacă dorești ca în bucătărie să ai un colțar, atunci va trebui să acorzi mare atenție dimensiunilor laturilor bucătăriei tale, dar și modelului canapelei, pentru că nu orice canapea de colț se potrivește în orice bucătărie.

 

Va trebui să iei în calcul faptul că vei avea nevoie și de minimum o masă, de câteva scaune, de un loc unde să instalezi aragazul, de un loc pentru frigider și așa mai departe. Nu pleca la cumpărături fără să faci măsurătorile necesare!

 

Diferite forme și dimensiuni

 

Canapelele din bucătărie pot fi semicirculare, semiovale, pe un colț, pe două colțuri, drepte, cu spătar, fără spătar, cu spațiu de depozitare sub șezut ori fără, cu mânere sau fără, cu taburete pentru picioare sau fără – totul, în final, depinde de alegerile pe care le faci.

 

Întotdeauna va trebui să te gândești la dimensiunile bucătăriei sau diningului înainte să achiziționezi mobilierul pentru aceste spații (sau pentru oricare altă încăpere din locuința ta).

 

Din ce material să fie?

 

Ideal ar fi să ai câteva huse de schimb pentru canapeaua din bucătărie. De ce? Pentru că, vrând, nevrând, scapi diferite alimente sau lichide pe ea și o pătezi. Prin urmare, este mai bine să ai minimum o husă de schimb, pentru a o schimba pe cea murdărită pe care o vei clăti rapid cu apă rece (mai ales dacă este pătată cu sos de roșii sau vin roșu).

 

Dacă nu, poate că ar fi mai bine să fie din piele sau dintr-un material sintetic: una nu se pătează, celălalt se poate schimba cu ușurință în urma diferitelor accidente.

 

Desigur, aceasta poate fi din lemn, din plastic sau din orice alt material. Depinde, în principiu, de variantele disponibile la furnizorul de mobilier din orașul tău, dar nu uita că poți, oricând, să comanzi pe internet mobilierul preferat sau, și mai bine, îl poți confecționa chiar tu dacă ai răbdarea și îndemânarea necesare.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI