TIOR

Moduri variate de utilizare a metalului in bucatarie

O bucătărie în care predomină nuanțele metalice are una aer modern și poate da impresia de răceală, dacă strălucirile nu sunt temperate cu finisajele și accesoriile potrivite. De aceea, vom dedica un articol acestui aspect: amenajarea unei bucătării în culori și cu decorațiuni metalice. 
 
Forme și funcții 
 
Întotdeauna funcția unui produs trebuie să aibă întâietate: mai ales pentru produsele comandate sau realizate manual de tine sau de cunoscuți, pragmatismul trebuie să își spună cuvântul. 
 
Planifică totul în avans și stabilește scopul piesei personalizate, dimensiunile pe care trebuie să le aibă pentru a se încadra perfect în bucătăria ta și abia apoi forma, finisajele și culorile finale. Detaliile și materialele utilizate pot fi întotdeauna modificate pentru a se potrivi stilului tău. 
 
Cu ce să începi?
 
Indiferent de stilul pe care dorești să îl adopți, cu siguranță vei găsi un producător local de mobilier care să îți poată satisface solicitările în această privință, chiar dacă îți dorești mobilier care să încorporeze aragazul și frigiderul sau dacă preferi mobilier clasic. 
 
Va trebui să alegi dacă vor predomina piesele cu aspect metalic sau cele din lemn sau plastic, apoi dacă cele cu suprafețe sidefate sunt argintii, aurii sau de bronz. Următorul pas va fi așezarea obiectelor la locul lor. 
 
De altfel, unei bucătării metalizate i s-ar potrivi tot felul de gadget-uri, cuptor cu microunde, aragaz și frigider din ultima generație și așa mai departe. 
 
Apreciază spațiul 
 
Va trebui să ai continuu grijă să nu îți aglomerezi bucătăria – alege mobilierul la dimensiunile potrivite: nu prea jos, nu prea lat, cu destule secțiuni și compartimente și cu model simplu, dar nu prea simplu. 
 
În funcție de spațiul disponibil trebuie să alegi dulapurile, mesele, scaunele, dar și corpurile de iluminat, culorile, poziționarea mobilierului și a electrocasnicelor. Optează pentru modul optim de organizare a produselor și de depozitare, astfel încât să folosești spațiul disponibil în cel mai eficient mod cu putință. 
 
Profită de  orice soluție posibilă 
 
Nu lăsa niciun spațiu neexploatat: pe masă, sub masă, pe pervaz, pe pereți – peste tot pot fi agățate instrumente de gătit, borcănele pentru condimente și ierburi aromatice sau simple decorațiuni. 
 
Dacă masa nu este plină, astfel încât să folosești spațiul de ea pentru a depozita diverse lucruri pe rafturi, poți să "accesorizezi" dedesuptul mesei cu mici cârlige în care să poți agăța apoi tigăi, tăvi sau alte ustensile pentru gătit. 
 
Lucrate manual
 
Dacă îți dorești ca obiectele din bucătăria ta să fie personalizate, astfel încât să le poți muta mai ușor, să fie la înălțimea și de culoarea perfecte, va trebui să faci totul cu mâna ta sau să supraveghezi îndeaproape acea persoană care se va ocupa de aceste proiecte. 
 
Nu arunca nimic: materialele reciclate (lemn, metal, plastic etc) pot deveni piese importante pentru proiectele personale. În plus, poți refolosi componente ale pieselor vechi de mobilier pentru a crea accesorii noi sau pentru a îmbunătăți unele obiecte din casă. De exemplu, poți atașa roțile unui fost fotoliu la masa de bucătărie sau insuliței din mijlocul acesteia, pentru a le putea muta cu ușurință oriunde sunt mai utile. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI