TIOR

Mici schimbari pentru reamenajarea bucatariei

Oricine îşi reamenajează bucătăria din când în când, pentru că este necesară o împrospătare şi o optimizare a acestui spaţiu. În plus, în timp se strică lucruri prin bucătărie, acestea trebuie reparate sau schimbate sau trebuie schimbate condiţiile de întreţinere şi atunci trebuie schimbate lucruri prin casă. Ce ar fi de făcut pentru reamenajarea bucătăriei? Uite, noi avem câteva sugestii... 

 

Optimizarea poziţiei mobilierului

 

Mai ales dacă te muţi în casă nouă, se poate să nu aşezi mobila încă din prima încercare în cel mai bun mod cu putinţă. Sau poate nu ai aşezat bine decoraţiunile sau vasele de gătit încă de la început.

 

După o perioadă, te obişnuieşti cu locuinţa şi ştii de ce ai nevoie şi unde ai nevoie de diferite instrumente de gătit sau diferite electrocasnice sau electronice. Totul depinde de obiceiurile tale şi de spaţiul de care dispui.

 

Schimbări cromatice

 

Adesea, reamenajările în interiorul locuinţei se fac numai pentru că se doreşte o schimbare, iar cele mai mari modificări sunt cele cromatice, căci se presupune că acestea s-ar manifesta pentru toate elementele de decor: finisaje, mobilier, accesorii etc.

 

Dacă vrei să schimbi culoarea dominantă în bucătărie este uşor, căci nu trebuie să vopseşti pereţii sau să schimbi mobilierul. Pentru a schimba paleta cromatică din bucătărie, poţi vopsi numai dulapurile, poţi schimba faţa de masă şi cuvertura de pe canapea sau husele scaunelor şi gata!

 

Tocmai de aceea este recomandat ca pereţii, finisajele şi mobilierul să fie, măcar iniţial, în culori neutre  sau în nonculori – pentru a fi uşor de transformat.

 

Corpuri de iluminat

 

Şi corpurile de iluminat sunt uşor de înlocuit sau de transformat: câteva desene pe abajurul lustrei, o veioză handmade, schimbarea poziţiilor corpurilor de iluminat sunt numai câteva dintre modificările cele mai puţin costisitoare pe care le poţi face privind iluminarea bucătăriei.

 

Accesorii noi, accesorii "bucătăreşti"

 

Vesela veche fă-o cioburi şi foloseşte-o aşa cum îţi recomandam aici, apoi înlocuieşte-o cu veselă nouă, colorată, cu farfurii, boluri şi căni asortate. Poţi schimba şi vasele de gătit, ghivecele cu plante naturale, suportul pentru cărţile de bucate şi alte asemenea elemente care sunt şi decorative, şi utile în acelaşi timp.

 

De asemenea, poţi scoate la suprafaţă elemente decorative specifice fiecărui anotimp (şi să le schimbi, evident, atunci când vin sărbătorile sau când începe un nou sezon): aşază în mijlocul mesei un bol mare cu fructe de sezon în locul vazei pentru flori proaspete, aşază cele mai frumos colorate frunze uscate pe pervaz, în locul scrumierei sau a mărunţişurilor pe care le ţii de obicei aici, schimbă magneţii de pe frigider cu unii de sezon şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI