TIOR

Materiale pentru podele de bucatarie

Cine spune că în bucătărie podeaua trebuie să fie neapărat din gresie? Există alternative pentru podeaua din bucătărie, iar acestea vor constitui subiectul articolului de faţă. Pentru mai multe recomandări pentru amenajarea bucătăriei, îţi recomandăm să răsfoieşti articolele de aici până găseşti suficiente idei de amenajări interioare potrivite întregii tale bucătării.

 

Aşadar, ce materiale îţi pot constitui podeaua din bucătărie?

 

Linoleum

 

În special în blocurile vechi unde apartamentele au fost livrate cu ciment pe jos în bucătărie, pe hol şi în baie, locatarii au ales de multe ori să limiteze răceala emanată de podele cu ajutorul linoleumului. Acest lucru încă se practică, căci între timp s-au fabricat şi se fabrică mai multe modele şi mai multe tipuri de linoleum, aşa încât să îl poţi alege pe cel potrivit pentru casa ta fără să îţi faci griji pentru igrasie sau alţi inamici de acest gen.

 

Plută de stejar

 

Podelele din plută sunt şi ele relativ căutate, în special pentru casele unde locuiesc şi bătrâni sau copiii, deoarece şi acestea ajută la crearea unei temperaturi mai plăcute în încăperile unde sunt folosite şi sunt mai puţin dure, prin urmăre căderile sunt mai blânde.

 

Pardoseli poliuretanice

 

În domeniul podelelor, şi pardoselile poliuretanice sunt din ce în ce mai căutate din considerente igienice, dar şi pentru că oferă o altă aderenţă fiecărui pas. Sunt recomandate şi folosite în spitale şi săli sportive moderne pentru că sunt uşor de curăţat, pentru că nu sunt la fel de alunecoase ca cimetul, ca gresia sau ca unele tipuri de parchet şi pentru că impactul loviturilor este mai mic. Aşadar, nu ai niciun motiv să nu optezi pentru astfel de pardoseli pentru bucătăria ta, unde se face abur, unde se scapă lucruri pe jos şi aşa mai departe.

 

Parchet (laminat, din lemn masiv sau din bambus)

 

Dacă parchetul este de calitate şi este şi bătut bine atunci când este pus, nu ai de ce să îţi faci griji pentru parchetul din bucătărie. Chiar dacă se udă din când în când, nu se va uda. Arată bine, dă o notă caldă încăperii şi este uşor de amenajat o cameră unde podeaua este din parchet. Acum... nu mai rămâne decât să alegi tipul potrivit de parchet.

 

Şi cireaşa de pe tort: covoraşe sau mochete

 

Orice fel de pardoseală ai alege pentru bucătărie sau alte zone din locuinţa ta, o poţi accesoriza cu mochete sau covoraşe, după cum îţi place mai mult şi după cum ţi se pare mai practic.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI