TIOR

In bucatarie se gateste, in bucatarie se mananca

La români, bucătăria este un spaţiu multifuncţional: este locul unde se găteşte şi se serveşte mâncarea, dar şi spaţiu de depozitare şi loc unde primeşti oaspeţii. De aceea, această cameră trebuie să fie foarte bine organizată, dar să şi arate bine.

 

Zone bine delimitate

 

Aceasta este doar o sugestie, nu trebuie să o pui în mod obligatoriu în aplicare pentru a păstra „zenul” bucătăriei tale. Nu pregăti mâncarea şi pe tejghea, şi pe dulap, şi pe masă, ci restrânge-ţi activitatea într-o singură zonă, oricât este ea de mică. De asemenea, atunci când te pui la masă, alege-ţi un loc bun şi nu servi masa peste tot prin casă.

 

Pentru delimitarea zonei de gătit de zona de servit mâncarea te poţi folosi de palete cromatice sau de covoare înguste şi lungi, astfel încât să nu îngustezi vizual bucătăria, dar să se instaleze ideea aceasta de ordine.

 

Aspect simplificat

 

Bucătăriile din imaginile de mai sus sunt amenajate predominant în stil scandinav, fapt ce se poate distinge din preferinţa pentru lucruri simple, albe, pentru obiecte din metal, lemn neprelucrat (sau cu un aspect cât mai apropiat de cel natural) şi din cărămidă.

 

Pentru bucătărie, stilul scandinav este foarte potrivit, dar fiind că în bucătărie totul trebuie să fie foarte uşor de curăţat, iar suprafeţele simple, fără prea multe încrustări şi modele se curăţă cel mai uşor. De asemenea, dacă alegi un aspect simplu, poţi accesoriza cu orice îţi doreşti: flori proaspete, ghivece mici cu ierburi aromatice pentru gătit, pahare multicolore şi tot ce-ţi mai trece prin cap.

 

Toate instrumentele necesare

 

Asigură-te că ai toate instrumentele necesare pentru gătit, mai ales dacă îţi place să găteşti pentru toată familia şi să organizezi ocazional mese pentru toţi cei dragi. Vei avea nevoie de mai multe soiuri de vase de gătit, de instrumente de curăţat, tăiat, modelat ingredientele, vase în care să serveşti mâncarea şi tacâmuri şi... Pentru a-ţi fi mai uşor să faci inventarul, citeşte articolul de aici.

 

Poziţionarea mesei

 

Ideal ar fi ca masa să fie aşezată lângă fereastră, pentru ca mesenii să se poată bucura de vederea de afară. Dacă fereastra este prea mică, vederea nu este tocmai plăcută sau dacă structura bucătăriei nu permite aşezarea mesei la geam, încearcă să creezi o ambianţă plăcută instalând un corp de iluminat deasupra mesei, utilizând prosoape textile colorate pentru meseni şi flori proaspete sau lumânări cu design deosebit pe masă.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI