TIOR

Idei pentru iluminarea bucatariei

Am tot discutat despre corpuri de iluminat, ştim. Totuşi, lumina este un factor foarte important în crearea unui decor confortabil şi primitor, aşa cum ar trebui să fie orice cămin, nu-i aşa? Lumina (tipul de iluminat, intensitatea, culoarea etc) influenţează atât stările de spirit individuale, cât şi interacţiunea dintre persoane. Prin urmare, este necesar să dai puţină atenţie acestui element care este atât de uşor de controlat.

 

Există trei tipuri de lumină.

 

Ei, bine... există mai multe tipuri de lumină, în funcţie de criteriul pe care îl alegi. De data aceasta ne referim la poziţionarea luminii, aşa că diferenţiem 3 tipuri de lumină: lumina generală, lumina de lucru şi lumina de efect.

 

Lumina generală este lumina care acoperă întreaga încăpere şi te ajută să te deplasezi în siguranţă: ştim cu toţii că nu există catastrofă mai mare decât să îţi izbeşti degetul mic de la picior de un dulap sau să calci din pe o piesă de Lego care nu se află la locul ei din simplă întâmplare.

 

Lumina de lucru este aceea care este direcţionată, în mod evident, către o suprafaţă de lucru, în special în cazul în care este necesară o muncă migăloasă. Şi, să fim serioşi: în bucătărie ai nevoie de lumină de lucru şi deasupra chiuvetei, pentru a curăţa temeinic vasele, şi deasupra suprafeţei de lucru unde pregăteşti bugatele.

 

Lumina de efect este, de obicei, folosită în galerii şi muzee. Totuşi, nimic nu te poate împiedica să utilizezi astfel de corpuri de iluminat în confortul propriei locuinţe. În acest scop, poţi utiliza o aplică, spoturi luminoase, neoane sau veioze aşezate strategic.

 

Alege mixul potrivit de lumini în bucătărie.

 

Aşadar, nu ai încotro: în bucătărie ai nevoie de minimum două tipuri de corpuri de iluminat. O aplică sau o lustră în mijlocul bucătăriei şi lumină de lucru. Asigură-te că aşezi corpurile de iluminat exact acolo unde vor fi necesare. Eventual, atunci când decorezi bucătăria, lasă câte o uşiţă de rezervă pentru ca, în cazul în care este nevoie de noi corpuri de iluminat în anumite zone, să le poţi adăuga ulterior.

 

Asortează corpurile de iluminat cu restul decorului.

 

Nu-i aşa că nu este nevoie să dezvoltăm prea mult subiectul acesta? Normal că orice obiect dintr-o cameră trebuie să fie în acord cu restul decorului, chiar şi atunci când vrei să adaugi un element contrastant, acesta trebuie să rezoneze cumva cu restul elementelor: ori ca stil, ori la culoare, ori ca vârstă.

 

Optează pentru originalitatea corpurilor de iluminat.

 

Lumina şi corpurile de iluminat folosite sunt expresii ale personalităţii tale, lasă-le să ţină locul declaraţiilor tale şi alege totul în acord cu spiritul tău. Priveşte în galerie şi salvează ideile care îţi plac.

 

Sursa foto: housebeautiful.com, houzz.com.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI