TIOR

Idei pentru bucatarii simpatice

De cele mai multe ori, bucătăria este locul din casă unde se întâmplă cea mai mare parte din acţiune: se găteşte, se primesc invitaţii, se serveşte cafeaua, se servesc mese de peste zi şi aşa mai departe. În plus, pentru toată aparatura necesară în bucătărie, aceasta va fi şi cea mai scumpă cameră de amenajat. Atunci când amenjaezi bucătăria, chiar trebuie să te gândeşti de două ori, să măsori de trei ori şi să plăteşti o dată, căci este investiţie de durată. Iată câteva sugestii pentru amenajarea bucătăriei.

 

O singură culoare pentru toată bucătăria

 

Poţi utiliza o singură culoare pentru amenajaraea bucătăriei şi poţi chiar să laşi o singură nuanţă a respectivei culori să domine decorul. Iar dacă îţi doreşti, totuşi, ca bucătăria ta să aibă şi puţină personalitate, poţi oricând să cumperi un set de pahare multicolore (sau mai multe seturi, cu acelaşi model, dar dimensiuni diferite) sau să creezi un model în gresie sau în faianţă cu o nonculoare (alb sau negru).

 

Multă lumină, peste tot!

 

În bucătărie este bine să ai şi o sursă de lumină generală, cum sunt lustrele suspendate, dar şi spoturi luminoase instalate sub dulapurile suspendete, pentru ca vizibilitatea să fie excelentă în fiecare colţ din bucătărie.

 

Spaţiile de depozite

 

În bucătărie este important să ai cât mai multe spaţii de depozitare, aşa încât să ai loc şi pentru vase, şi pentru tacâmuri, şi pentru şervete şi pentru tot ce-ţi mai poate trebui vreodată în bucătărie. Astfel, va trebui să ştii cum să profiţi de fiecare locşor, oricât de mic: să aşezi acolo un raft, o etajeră, un cârlig sau un dulap în formă de cub pentru a ţine diferite obiecte cum sunt prosoapele de bucătărie, condimentele, spatulele şi aşa mai departe.

 

În funcţie de culori

 

Încearcă să animezi puţin bucătăria folosind diferite nuanţe ale aceleiaşi culori şi îmbinând aceste nuanţe cu alb, negru sau culori neutre (gri, bej, crem etc). De exemplu, poţi alege dulapuri albe, cu interiorul vernil, iar varul de pe pereţi sau scaunele din bucătărie să fie o nuanţă mai deschisă (sau mai închisă) a aceleiaşi tente de verde. Pentru ca această idee să fie şi mai clară, te poţi folosi de a patra imagine din galeria foto.

 

Pentru o bucătărie modernă...

 

Dacă îţi doreşti o bucătărie modernă, recomandat este să optezi pentru o culoare cât mai intensă şi texturi lucioase, dar cât mai simple (fără sidef, fără imprimeuri). Asigură-te că vei crea un decor cât mai stabil: foloseşte forme bine definite, eventual pătrate sau dreptunghiuri. Pentru mai multe recomandări despre amenajarea amenajării unei bucătării moderne, citeşte articolul acesta.

 

Sursa foto: urbanhomez.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI