TIOR

Idei mari pentru bucatarii mici

În bucătăriile mici poate fi foarte dificil să aşezi toate obiectele de care ai nevoie. Totuşi, acest lucru nu este imposibil. Uite aici câteva sfaturi utile pentru amenajarea bucătăriilor mici. Simplul fapt că te confrunţi cu un spaţiu îngust unde nu vor avea loc toţi prietenii tăi este suficient, nu trebuie să te confrunţi şi cu lipsa de idei pentru amenajarea spaţiilor mici – de aceea a apărut articolul de faţă.

 

Spaţiu puţin nu înseamnă că trebuie să lipsească stilul.

 

Chiar dacă bucătăria este mică, nu poate lipsi stilul. Tocmai în spaţiile mici este important să amenajezi totul cu gust, căci aici orice neregulă se vede imediat. Dacă nu deţii suficiente cunoştinţe de amenajări interioare şi nu ai cu cine te sfătui, cel mai bine este să alegi finisaje, mobilier şi accesorii cât mai simple.

 

La final de tot, vei putea adăuga o pată de culoare sau o amprentă personală printr-un aranjament floral, un coş cu fructe proaspete, un tablou sau un ceas de perete personalizat.

 

Foloseşte culori puternice în partea inferioară.

 

De obicei, în spaţiile înguste se recomandă culorile cât mai deschise şi mai palide. Totuşi, dacă mobilezi şi utilezi toată bucătăria în alb îţi poţi permite să colorezi puţin în afara conturului cu detalii colorate intens în partea de jos a bucătăriei, fără să aglomerezi estetic această încăpere. Uite cât de bine arată bucătăria aceea micuţă din a doua imagine din galeria foto!

 

Strecoară un spaţiu pentru a lua masa.

 

Nu vei organiza aici ospeţe, e clar. Totuşi, poţi strecura o masă pliabilă sau măcar un soi de bar unde să poată lua masa două, trei persoane. Sigur, scaunele trebuie alese în funcţie de modelul mesei: dacă masa este pliabilă şi scaunele vor fi pliabile, iar dacă masa este înaltă, îngustă şi lipită de perete, scaunele vor fi înalte şi fără spătar pentru a putea să le depozitezi dedesupt.

 

Ia în considerare stilul utilitar, industrial.

 

Stilul industrial presupune foarte multe accesorii care te vor ajuta la depozitarea obiectelor: rafturi, agăţători, sertare numeroase şi aşa mai departe. De asemenea, acest stil presupune o vizibilitate foarte bună, ceea ce va face mult mai facilă identificarea poziţiei diferitelor obiecte.

 

Alege mobilierul potrivit pentru depozitări şi electrocasnice.

 

Toate dispozitivele sau, mai bine zis, toată aparatura de care ai nevoie în bucătărie trebuie să aibă loc în bucătărie; să nu fie nevoie să te duci să deschizi vreun dulap din fundul livingului de fiecare dată când îţi trebuie mixerul sau blenderul. Aşadar, alege mobilierul potrivit compartimentat exact aşa cum îţi trebuie.

 

Eventual, ia în considerare dulapurile înalte din podea până în tavan în locul corpurilor suspendate şi mobilierul care încorporează electrocasnice, pentru a economisi spaţiu şi a obţine un aspect uniform care va crea impresia unui spaţiu mai vast.

 

Citeşte aici mai multe recomandări pentru amenajarea bucătăriilor. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI