TIOR

Exploatarea bucatariilor mici

Am terminat cu petrecerile? Bine, atunci să revenim la treburile serioase! Trebuie să găteşti şi anul acesta şi, pentru a putea găti, ai nevoie o bucătărie plăcută şi foarte bine organizată. De aceea, îţi recomandăm să exploatezi fiecare centimetru al bucătăriei tale, oricât de mică sau de spaţioasă ar fi aceasta!

 

Foloseşte-te de fiecare colţişor.

 

Fiecare colţ, fiecare nişă, fiecare spaţiu, indiferent de forma şi volumul său, poate fi folosit! Pune-i câteva agăţători sau "ornează-l" cu un raft (sau mai multe, dacă încap), pentru a aşeza aici diferite obiecte: borcănele pentru condimente, instrumente de gătit, cărţi de bucate sau alte obiecte – ştii tu mai bine de ce ai nevoie în bucătărie şi cum să îţi organizezi bunurile, nu-i aşa?

 

Alege rafturi multifuncţionale.

 

Etajerele pot fi folosite şi pentru a aşeza lucruri pe ele, dar şi pentru a prinde agăţători de ele, pentru a agăţa de tijele rafturilor cârlige de care vei prinde apoi tigăi, spatule sau căniţe. În galeria foto vei găsi imaginile care să ilustreze această idee, ca totul să fie foarte clar pentru tine şi pentru cei care vor executa rafturile cu pricina, dacă te hotărăşti să ai în bucătăria ta astfel de accesorii.

 

Nu-ţi aglomera bucătăria cu obiecte inutile.

 

Foarte multe persoane instalează în bucătărie maşina de spălat rufe. Totuşi, dacă ai o bucătărie micuţă, atunci s-ar putea să nu îţi doreşti să ţi-o aglomerezi cu maşina de spălat. În primul rând, dacă bucătăria este mică, există posibilitatea ca întreaga locuinţă să fie la fel, şi atunci ar fi recomandat să optezi pentru o maşină de spălat cât mai îngustă şi cu o capacitate cât mia mare.

 

În al doilea rând, ia în considerarea instalarea diferitelor electrocasnice în alte zone din casă: frigiderul poate sta şi pe hol, maşina de spălat poate fi instalată în baie şi aşa mai departe.

 

Documentează-te despre optimizarea spaţiului.

 

Am discutat şi cu alte ocazii despre mobilierul cu utilitate multiplă, iar acesta se dovedeşte cu atât mai util şi mai eficient în spaţiile înguste. Prin urmare, dacă ai o bucătărie mică, ia în considerare o masă care să se sprijine pe un corp cu sertare, măsuţe rabatabile, suprafeţe de lucru pliabile sau culisante (vezi ultima imagine din galeria foto), taburetele cu spaţii de depozitare şi aşa mai departe.

 

Dacă ai o bucătărie mai mare, poţi amenaja în această cameră mai multe zone: una pentru micul dejun, una pentru cinele în familie şi una de tip cafenea. Pentru mai multe sugestii pentru amenajarea bucătăriei, dă click aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI