TIOR

Elemente surprinzatoare in amenajarea bucatariei

Amenajarea bucătăriei este un proiect dificil şi complex, căci acest spaţiu trebuie să fie util şi confortabil tuturor celor din casă, chiar şi copiilor şi animalelor de companie. Va trebui, deci, să te asiguri că ai o bucătărie optimizată pentru toţi cei dragi, un loc eficient în care să găteşti şi un loc plăcut în care să serviţi masa; despre servirea mesei şi amenajarea unui loc potrivit pentru mesele în familie poţi citi mai multe aici.

 

Mai multe culori şi în mai multe feluri

 

Pentru ca bucătăria să fie primitoare, ar fi bine să aibă câteva culori calde. În acelaşi timp, ca să le placă copiilor, s-ar putea să fie mai bine să alegi să nu amenajezi toată bucătăria într-o singură culoare, ci să încerci diferite nuanţe, aşa cum poţi vedea şi în imaginile din galeria foto.

 

Pentru a nu îţi aglomera bucătăria foarte mult, poţi alege maximum 3 culori, însă pentru ca aranjamentele pentru servirea meselor să fie mai vesele şi mai primitoare, ai putea alege farfurii colorate, castronaşe multicolore şi pahare multicolore.

 

Pereţi aşa şi aşa

 

Chiar dacă vei decora bucătăria cu ajutorul diferitelor tipuri de dulapuri, tot vor rămâne câteva porţiuni de perete neacoperite de mobilier. Pe acestea va trebui să le decorezi cumva, nu vei putea lăsa cimentul gol. În dreptul chiuvetei şi al aragazului, ar fi bine să ai o suprafaţă cât mai simplă, pentru a fi uşor de curăţat de stropi.

 

Dacă îţi place ideea unui decor ceva mai dinamic, încearcă să diversifici şi modul în care decorezi pereţii bucătăriei: o parte cu var, o parte cu tapet sau porţiuni de faianţă alternate cu porţiuni de mozaic. Imaginile din galeria foto sunt sugestive şi pentru acest lucru.

 

Dotări necesare

 

În bucătărie va trebui să ai suficient spaţiu de depozitare, dar şi toate instrumentele posibile pentru pregătirea şi servirea bucatelor. De asemenea, va trebui să ai un loc pentru conserve şi alimente neperisabile. Bineînţeles, nu pot lipsi aragazul şi frigiderul şi, pentru un confort sporit, vei instala în bucătărie şi diferiţi roboţi de bucătărie şi alte aparate electrocasnice.

 

Un loc pentru de toate

 

Nu în ultimul rând, va trebui să te asiguri că există undeva la îndemână un bol cu fructe diversificate. La acest bol va trebui să aibă acces necondiţionat copii. În acelaşi timp, pentru copii va trebui să ai scaune potrivite înălţimii lor unde să se aşeze la masă, iar animalele de companie trebuie să aibă, de asemenea, locul lor în bucătărie – locul lor va fi un colţişor unde să existe bolul cu apă şi bolul pentru mâncare.

 

Pentru mai multe recomandări pentru amenajarea bucătăriei, click aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI