TIOR

Elemente negre in amenajarea bucatariei

În amenajarea bucătăriei sunt recomandate culorile calde, însă poţi folosi orice culori preferi la tine acasă. Iar dacă vrei o bucătărie cu negru, avem câteva recomandări pentru a te ajuta să amenajezi frumos bucătăria, indiferent de combinaţiile cromatice alese.

 

Finisaje alb-negru şi mobilier închis

 

Contrastul puternic alb-negru din dungile din finisaje au un efect estetic de lăţire a bucătăriei – lucru potrivit chiar şi în bucătăriile mai mici. Apoi, vei asorta masa şi scaunele cu dungile negre şi restul pereţilor şi tavanul cu dungile albe. Poţi folosi şi nuanţe de gri deschis sau de culori neutre pentru a finaliza amenajarea bucătăriei.

 

Când podeaua este neagră...

 

Când podeaua este neagră, trebuie ca privirea să poată trece cu uşurinţă de la podea la restul camerei: pereţii ar fi bine să fie într-o culoare cât mai deschisă (ideală ar fi o nuanţădiscretă de gri), iar undeva în bucătărie ar trebui să existe un contrapunct sau o repetare a negrului. În a doua imagine din galeria foto contrapunctul este reprezentat de lustra neagră.

 

Pereti jumi-juma si blat din stejar

 

Jumătatea superioară a camerei va trebui să aibă, de fiecare dată, culoarea mai deschisă, iar jumătatea inferioară să fie mai închisă. Prin urmare, dacă vrei să te joci cu albul şi cu negrul în bucătărie, va trebui să alegi var alb în partea de sus (incluzând tavanul), iar dulapurile şi jumătatea inferioară a pereţilor să fie negre. Pentru a tempera niţel contrastul, blatul va fi dintr-un lemn cu o nuanţă caldă, aşa cum e stejarul, iar restul obiectelor din bucătărie vor putea avea culori pastelate sau culori foarte aprinse, după gust.

 

Combina electrocasnice negre lucioase cu pasteluri.

 

Dacă vrei să adaugi niţel negru în bucătărie de dragul electrocasnicelor, specialiştii recomandă să foloseşti multe culori neutre şi pasteluri în amenajarea bucătăriei, aşa cum poţi vedea în a patra imagine din galeria foto.

 

Amenajează o bucătărie misterioasă.

 

Pentru cei care preferă decorul uşor misterios, indiferent de camera în care se află, există şi o variantă ceva mai întunecată... literalmente. Mobilierul şi tâmplăria vor fi negre, excepţie făcând blatul mesei, blatul dulapurilor şi blatul scaunelor. Pereţii vor fi albi, pentru ca bucătăria să poată fi iluminată corespunzător unui spaţiu unde umbli cu cuţite şi faci treabă migăloasă. Podeaua va trebui să fie într-o nuanţă cât mai închisă de maro. Corpurile de iluminat vor fi asortate cu blaturile despre care spuneam la începul paragrafului că trebuie să nu fie negre.

 

Poţi alege dulapuri negre şi pete de culoare.

 

Dacă întreaga bucătărie este amenajată în culori neutre şi alb şi foloseşti negru numai în aspectul dulapurilor, atunci s-ar putea să îţi doreşti să găseşti un element care să pună în evidenţă personalitatea celor ai casei: un tablou foarte colorat sau diferite pete de culoare pe care să le regăseşti în căni, recipiente pentru ceaiuri, prosoape de bucătărie şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.75 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI