TIOR

Dulapuri de bucatarie colorate frumos

Dulapurile din bucătărie, dacă nu le personalizezi tu, pot fi de-a dreptul plictisitoare. Am mai discutat aici despre schimbarea la faţă a dulapurilor de bucătărie, însă revenim asupra subiectului cu sugestii şi explicaţii noi. De ce? Pentru că este important să ştii că orice se poate schimba, dar şi să ştii care sunt cele mai simple, mai puţin costisitoare şi mai faine modalităţi de a-ţi personaliza locuinţa, încăpere cu încăpere.

 

Pregătiri pentru "make-up"

 

Dă la o parte uşile, sertarele şi etajerele dulapului de vopsit. Înveleşte şuruburile cu scotch, înfundă găurile cuielor cu dibluri de lemn, acoperă cu bandă adezivă specială tot ce trebuie să rămână neacoperit de vopsea.

 

Şmirgheluieşte toate suprafeţele ce vor fi vopsite, pentru a te asigura că suprafeţele sunt bine nivelate. Următorul pas este să dai cu grund (acel tip de amorsă care trebuie dat pe suprafeţele de urmează a fi vopsite). Cei de la Houzz spun că trebuie să şmirgheluieşti din nou, să dai din nou cu grund şi să şmirgheluieşti din nou. Scopul final fiind să elimi surplusul de grund şi să obţii suprafeţe cât mai fine: iniţial, vei folosi un şmirghel mai aspru, apoi unul mai fin.

 

După grund şi şmirgheluire, vei curăţa suprafaţa ce trebuie vopsită. La final, vei aplica vopseaua (cu pensula sau cu spray-ul, în funcţie de tipul de vopsea ales şi de instrumentele (şi bugetul) de care dispui.

 

Apoi, va trebui să vopseşti şi dulapurile, şi interioarele dulapurilor, şi uşile, şi sertarele – fiecare parte a dulapurilor. Şi să nu uiţi de suporturi şi picioare!

 

Alegerea culorii

 

Uită-te în jur şi vezi ce culoare s-ar potrivi. Apoi gândeşte-te la atmosfera pe care vrei să o instaurezi şi care este scopul împrospătării culorilor: dacă vrei o simplă igienizare, dacă îţi doreşti energizarea camerei sau dacă planul este uniformizarea cromatică a bucătăriei. Poţi lăsa imaginile din galeria foto să te inspire sau, de vrei, poţi răsfoi articolele de aici despre amenajarea bucătăriei pentru sugestii complete.

 

Diversitate şi conservare

 

Poţi să nu vopseşti integral dulapurile, ci să păstrezi porţiuni în culoarea originală a mobilierului sau să vopseşti mobilierul în două culori sau două nuanţe diferite. Aşa, de dragul diversităţii şi ca să îţi fie mai uşor să asociezi diferite accesorii bugătăriei tale. Din nou, pentru a modela mai bine această idee, analizează imaginile din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI