TIOR

Dining cu aer vintage

Am tot spus că obiectele vintage oferă un aer prietenesc camerelor unde sunt aşezate. De data aceasta, vom spune că îi oferă un aer matur, căci aşa este. În funcţie de obiectele vintage pe care alegi să le expui ca decoraţiuni sau să le foloseşti ca mobilier, acestea pot oferi încăperii unde sunt utilizate un aer grav, sobru şi matur.

 

Mobilier sobru

 

Mobilierul care are pe alocuri vopseaua sărită, iar dedesuptul ei se văd mai multe straturi de vopsea din alte culori, are un aer de veteran de război. Cu înfăţişarea sa zgribulită, ridată, încercată de timp, emană această impresie de seriozitate absolută, atmosferă se s-ar potrivi cu veselă dintr-o singură culoare şi bine smălţuită.

 

Aspect neîngrijit, materiale perfect finisate

 

Obiectele vintage pot fi şi improvizate. Sună rău, nu-i aşa? Totuşi, aşa este: iei o masă dintr-un magazin de mobilă, o zgârii puţin, cu o perie de sârmă, apoi o ungi cu ulei ars (ştii tu, din cel înnegrit).

 

Cumperi un dulap din metal (nu contează de care metal) şi îl vopseşti cu o vopsea mată, din aceea aderentă.

 

O altă sugestie este mobilierul făcut la comandă, după modelele vechi: scaunele cu tapiţerie din cativea şi picioare ca de leu îţi sună cunoscut? Atunci poate o sofa cu tapiţerie cu imprimeu floral şi mânere din lemn sculptate în stil doric? Nu se mai fabrică la normă, dar dacă îţi doreşti cu adevărat, pot fi create la comandă. Şi, astfel, nici nu trebuie să îţi faci griji pentru sterilizarea lor sau alte probleme ale mobilierului vechi.

 

Decoraţiuni şi accesorii de tot felul

 

Veiozele pe gaz, candelabrele şi picturile în ulei încadrate de rame aurite sunt numai câteva dintre cele mai banale exemple ale accesoriilor vintage. Se pot adăuga cănile de tablă, sfeşnicele din oţel sau cupru, orologiile acelea masive, închise în costume din lemn, vase din sticlă, din ceramică sau din lut, rame din lemn sau din metal pentru diferite obiecte (nu este obligatoriu ca ramele să aibă întotdeauna acelaşi conţinut sau conţinutul original), iar lista poate continua.

 

Totuşi, dacă decoraţiunile pot fi atât de diferite, va trebui să încerci ca vesela şi tacâmurile să fie în seturi, pentru a completa cu succes acest decor vintage.

 

Decor vintage pas cu pas

 

Întâi, cumperi un covor cu modele vintage. Apoi, îl asortezi cu o husă pentru canapeaua pe care tocmai ai pătat-o cu cafea – husa trebuie asortată cu frumosul tău covor, iar imprimeul său va fi ori floral, ori geometric, ori tradiţional, însă imprimeul ideal este atât de simpla şi de controversata "fleur de lis" (simbolul regal al crinului).

 

Poţi înlocui dulapul minimalist şi fără de personalitate cu unul cu geamlâcuri sau cu unul din lemn gravat. Masa din mijlocul diningului trebuie să fie înconjurată de scaune cu personalitate vintage, iar ea însăşi va avea picioare zdravene, loc în jurul ei pentru toţi membrii familiei şi, fără doar şi poate, câteva decoraţiuni în mijloc: o vază cu flori proaspete, setul de argint al bunicii sau un sfeşnic cu lumânări aprinse.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI