TIOR

Din bucatarie simpla in bucatarie de vara

Încă ne bucurăm de primăvară, dar trebuie să începi să te pregăteşti pentru vară. Cum amenajezi bucătăria aşa încât să nu devină apăsătoare în timpul verii? Trebuie să fie o bucătărie eficientă, să nu te facă să faci efort suplimentar şi inutil, să fie bine aerisită şi cu o temperatură întotdeauna opusă celei de afară. Transformă-ţi bucătăria într-o bucătărie de vară: fă-o să se deschidă către exterior! Desigur, acest lucru se poate realiza numai dacă locuieşti la casă ori dacă ai balcon la bucătărie.

 

Mută centrul de greutate

 

Care este primul lucru pe care îl vezi atunci când intri în bucătărie? Ce-ar fi să schimbi lucrul acesta? Ce-ar fi ca primul lucru pe care îl vezi când intri în bucătărie să fie o deschidere către afară?

 

Nici măcar nu contează dacă este o fereastră, o uşă sau o oglindă în care se reflectă perfect uşa sau fereastra (pentru eventualitatea în care arhitectul spune că nu este în regulă să te apuci de spart pereţi).

 

Uşi culisante

 

Uşile culisante sunt uşor de plăcut, căci au nevoie de puţin spaţiu pentru a fi deschise şi oferă o perspectivă vastă. Mai ales dacă uşile culisante sunt din sticlă, te vei putea bucura şi mai mult de priveliştea de afară, în special când este vreme bună.

 

Sau altfel de uşă

 

Dacă nu vrei uşi foarte diferite, dar ţi-ar plăcea un strop de originalitate, poţi alege o uşă ca cele din  Tom&Jerry care sunt formate din două părţi care se deschid separat (vezi galeria foto). Jumătatea superioară a uşii poate avea geam şi ştii ce ar fi şi mai drăguţ? Dacă uşa ar fi vopsită în culori diferite pe cele două feţe.

 

Deschide şi ferestrele

 

Aşa cum scriam şi puţin mai sus, este nevoie să aeriseşti foarte bine bucătăria, mai ales în timpul verii când aburii mâncărurilor parcă te sufocă. Poţi încerca sisteme diferite de închidere pentru ferestre sau, dacă această sugestie secundă se potriveşte mai bine necesităţilor tale, poţi scoate de tot geamurile şi le poţi înlocui cu plase împotriva insectelor.

 

Pervaz sau bar?

 

De asemenea, poţi scoate definitiv geamurile pentru a reamenaja diferit întreaga bucătărie: vei transforma pervazul într-un bar, iar pe partea exterioară vei aşeza câteva scaune înalte de bar, asortate celorlalte decoraţiuni.

 

Este o idee bună, mai ales pentru că în spatele barului vei avea o bucătărie întreagă unde să depozitezi băuturi, gustări şi frigidere cu răcoritoare.

 

Şi mai multă lumină

 

Afară cu siguranţă va fi lumină vara, însă bucătăriile se întâmplă să fie ceva mai întunecate fie din cauza arhitecturii, fie din cauza poziţionării încăperii faţă de punctele cardinale, fie cauza mobilierului sau culorilor finisajelor.

 

Îndepărtează un întreg perete

 

În special pe la occidentali, se practică spargerea unui perete întreg pentru a amenaja spaţii noi. De exemplu, poţi sparge unul dintre pereţii exteriori ai bucătăriei pentru a obţine o bucătărie open space, asemeni celei exemplificate în galerie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI