TIOR

Detalii pentru bucatarie: manerele

Mânerele mobilierului de bucătărie nu sunt în mod obligatoriu ceva ce sare în ochi, ceva evident, dar ar putea fi detalii absolut încântătoare. Am mai punctat şi cu alte ocazii: detaliile contează. Mânerele pentru mobilierul de bucătărie sunt, în primul rând, utile (o afirmaţie care aproape că nici nu-şi are rostul), dar există şi un al doilea rând: rândul estetic.

 

Mânerele pentru mobilier sunt ca cerceii pentru femei şi nu facem nicio aluzie la corpul niciunei femei, ci numai la factorul estetic: mânerele, asemeni cerceilor, pot fi asortate cu restul mobilierului, pot fi mărunte şi simpatice sau mari şi de efect. În final, totul depinde de gusturi.

 

Cum alegi mânerele?

 

Cum vrei tu! Glumim, dar nu e chiar atât de simplu. Este recomandat, în special pentru mânerele vintage să fie asortate cu robineţii şi bateria chiuvetei şi, eventual, şi cu yala.

 

De asemenea, le alegi după calitate, mod de prindere, felul în care se deschide uşa sau sertarul pe care acestea trebuie să le deschidă, culoarea mobilierului, culoarea pardoselii, stilul de amenajare ales pentru bucătărie.

 

Care-i treaba cu mânerele personalizate?

 

Poţi alege mânere personalizate. Întotdeauna. Ştii de ce? Pentru că, dacă mânerele sunt personalizate, cu siguranţă mai ai alte obiecte în bucătărie care sunt făcute după (gusturile) chipul şi asemănarea ta, iar în acest caz le vei face în aşa fel încât să se potrivească şi între ele.

 

De exemplu, poţi să alegi un tablou cu o pădure amazoniană, un set de pahare cu dinozauri desenaţi şi, apoi, ţine-te bine: cumperi câţiva dinozauri mici din cauciuc, îi dai în jumătate (de la "brâu"), părţile superioare le lipeşti (cu silicon, cu prenadez sau cu ce vrei tu, numai să ţină) ca să tragi dinozaurii de nas când vrei să deschizi sertarul, iar codiţele le lipseşti pe o bucată de placaj unde îţi vei atârna, de acum înainte, mănuşile termoizolate, şorţul sau ce mai vrei tu.

 

Mai sus ai numai un exemplu: dacă tot sunt personalizate, fă-le după placul şi pasiunile tale. Ştim că nu toată lumea este îndrăgostită de dinozauri.

 

Ce tip de mâner alegi?

 

Aşa cum ai observat sau cum vei observa în galeria foto pe care ţi-am pregătit-o sau... în orice magazin de mobilier sau locuinţă pe care ai vizitat-o, există mai multe tipuri de mânere. Acestea diferă în funcţie de materialul folosit, dar şi în funcţie de formă.

 

Alege materialul care se potriveşte ca textură, rezistenţă şi culoare în decorul în care trebuie să se potrivească aceste mânere. Apoi, alege forma după celul de deschidere a mobilierului, dar şi după cum îţi este mai uşor să deschizi tu uşile şi sertarele mobilierului. Pot fi mânere rotunde, bare, semicercuri, iar acestea, la rândul lor, pot avea diferite modele colorate sau în relief – sau pot fi simple.

 

Sursa foto: houzz.com, homes.ninemsn.com.au.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI